NOVOST IZ MERCEDESA: Beskontaktno plaćanje goriva direktno iz vozila | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NOVOST IZ MERCEDESA: Beskontaktno plaćanje goriva direktno iz vozila

Autor Krunoslav Ćosić

Mercedes me "Fuel & Pay" omogućuje beskontaktno i praktično plaćanje odmah na pumpi, bilo preko ekrana u kabini vozila ili preko mobilne aplikacije

  Izvor: Mercedes-Benz AG - Global Commun/MediaPortal Daimler AG, Mercedes

Nova usluga Mercedes me "Fuel & Pay" može se koristiti u Njemačkoj, na više od 900 benzinskih pumpi. Radi se o beskontaktnom plaćanju koje se obavlja putem MBUX sučelja u kabini vozila ili pak preko mobilne aplikacije Mercedes me.

Kako to funkcionira u praksi? Vozač na navigacijskoj karti pronalazi benzinsku postaju koja omogućuje ovakav način plaćanja, a na benzinskoj stanici automatski se prepoznaje Mercedesovo vozilo koje omogućuje takvu uslugu, čim se motor isključi.

  Izvor: Mercedes, Mercedes-Benz AG - Global Commun/http:/media.daimler.com

U tom trenutku slijedi jedan jedini detalj koji nije digitalan – vozač mora izaći van vozila i pokrenuti punjenje goriva u svoj rezervoar. Zatim vozač dopušta da se određeni iznos novca naplati, bilo preko ekrana u vozilu ili pak preko mobilne aplikacije (postupak je identičan) te na ekranu dobiva potvrdu o plaćanju (i na svoj e-mail). Vozač zatim nastavlja svoju vožnju, prema odredištu. 

Usluga Mercedes me "Fuel & Pay" za sada je omogućena samo vlasnicima Mercedes-Benz vozila u Njemačkoj, koji imaju MBUX i navigaciju s tvrdim diskom, a do kraja 2021. godine stiže u europske zemlje, poput Austrije, Belgije, Nizozemske i Švicarske.

  Izvor: Mercedes-Benz AG - Global Commun/MediaPortal Daimler AG, Mercedes

  Izvor: Mercedes-Benz AG - Global Commun/MediaPortal Daimler AG, Mercedes

 Smartlife logo @desktop CMP - GDPR.png Izvor: Smartlife