VEĆ ČUJETE KAKO VAS KRVOPIJE VREBAJU? Na vrijeme krenite u obranu od komaraca | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

VEĆ ČUJETE KAKO VAS KRVOPIJE VREBAJU? Na vrijeme krenite u obranu od komaraca

Autor Ivan Vukić

Jedan od načina kako se obraniti od komaraca su ultrazvučna sredstva

  Izvor: Aliexpress

Uz komarce (i komarice), ultrazvučni uređaj će dalje od vas odbiti i žohare, paukove, mrave, miševe, štakore i druge štetnike koji zagorčavaju život. S ljepšim danima više ćemo se kretati u prirodi, a to znači i da ćemo postati meta raznim životinjama.

  Izvor: Aliexpress

Elektronički ubojica komaraca vjerojatno će više biti poželjan u istočnim dijelovima Hrvatske u kojima su u posljednjim godinama postali veliki problem (Slavonija i Baranja), ali niti drugi (zračni) dijelovi Hrvatske nisu „mrski“ ovim napastima.

Komarci prenose malariju, štakori mogu prenijeti virus dok su žohari širitelji bakterija. Vjerojatno ste pomislili: samo mi još i to treba, u današnje vrijeme. Upravo vam treba ultrazvučna obrana koja radi na frekvenciji od 22 do 65 kHz, a funkcionalna je na površini od 80 do 120 kvadratnih metara.

  Izvor: Aliexpress

Istovremeno, rad uređaja je ekološki prihvatljiv i nije toksičan te ne emitira nikakav miris. Ne smeta niti kućnim životinjama. ABS kućište je otporno i na udarce tako da mu se neće ništa dogoditi ukoliko gađate nekog od nametnika koji se ipak uspio probiti kroz zvučne valove do vas i vaše kože.

Na mjestu na kojem želite koristiti uređaj za obranu od nametnika potrebna vam je zidna utičnica na visini od 20 do 80 centimetara. Proizvođač ističe da je bitna pozicija – ne smije se priključiti u strujnu utičnicu koja se nalazi na podu (poput višestrukih produžnih kabela) jer neće imati učinak. Dakle, mora biti okomito postavljena na tlo.

  Izvor: Aliexpress

Pripazite i na prepreke – ne možete uređaj staviti u utičnicu koja se nalazi iza kutne garniture ili fotelje. Pripazite i na zavjese te druge vrste tkanina jer one mogu apsorbirati ultrazvučni val. Ukoliko su prozori i vrata u prostoru u kojem je uređaj priključen predugo otvoreni, oslabit će se ultrazvučni intenzitet. Cijena Anti Mosquito uređaja je oko 20 kuna.

  Izvor: Aliexpress

Trebate li nešto što tjera komarce dok ste u pokretu, elektronska narukvica protiv komaraca je idealno rješenje. Vodootporna ultrazvučna narukvica nosi se na zapešću ruke, a mogu ju koristiti i trudnice. Možete birati i boju (crna, bijela, plava, ružičasta), a cijena joj se također kreće oko 20 kuna.

Ugrađena je baterija kapaciteta 80 mAh, puni se za 30 minuta, a s jednim punjenjem narukvica je funkcionalna 150 sati.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI