MICROSOFTOV (RUŽNI) DŽEMPER: Inspiriran je Windows XP wallpaperom | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

MICROSOFTOV (RUŽNI) DŽEMPER: Inspiriran je Windows XP wallpaperom

Sjećate li se Windowsa XP? Ako se sjećate onda znate i o kakvoj se pozadini radi

 Windows XP džemper (6).jpg Izvor: Xbox Gear Shop / Ferrari / Profimedia

Svi koji još uvijek gaje ljubav prema starim Windowsima XP, predstavljenima prije čak 22 godine (u 2001. godini) sigurno će osjetiti nostalgiju kada vide džemper s pozadinom iz softvera koji smo koristili tako davno.

Odjevni predmet za kupnju nudi Microsoft za 64 eura, može se nabaviti u trgovini Xbox Gear Shop, a mnoge će wallpaper na džemperu vratiti u vrijeme Minolovaca, Internet Explorera i traperica s niskim strukom.

Džemper će biti dobra ideja i za poklon za predstojeće božićne poklone, a ružni sezonski džemper s pozadinom iz svog softvera Windows XP prikazuje legendarnu scenu nazvanu Bliss koja prikazuje valovita zelena brda, plavo nebo i bijele pahuljaste oblake.

 Windows XP džemper (2).jpg Izvor: Xbox Gear Shop / Ferrari / Profimedia

Sliku je 1996. godine snimio Charles O'Rear. Nekoliko godina kasnije, u 2000. godini Microsoft je sliku kupio i od nje napravio poznatu pozadinu za Windows XP koji se prodavao do 2008. godine. Sigurno ste primijetili kako se uz opuštajuću sliku na džemperu nalazi i pokazivač miša koji lebdi.

 Windows XP džemper (3).jpg Izvor: Xbox Gear Shop / Ferrari / Profimedia

Obrub oko manžeta i poruba je jarkoplavi, što predstavlja posvetu odnosno naklon jarkoplavoj programskoj traci Microsoftovog operativnog sustava. Iz Microsofta su rekli kako „pozadina dobro izgleda na monitoru, ali još bolje na vama“.

Prihod od prodaje svih džempera ide organizaciji za zaštitu prirode The Nature Conservancy. Napominjemo kako će se odjevni predmet prodavati u ograničenoj količini. Uz džemper od pamuka i akrila uključene su i neke pozadine inspirirane Blissom za radnu površinu ili telefon kupca.

 Windows XP džemper (4).jpg Izvor: Xbox Gear Shop / Ferrari / Profimedia

Microsoft svake godine u vrijeme blagdana predstavi svoje godišnje izdanje Windows Ugly Sweatera, s temom Windowsa. Prošle godine to je bio Clippy, a godinu dana prije predstavili su Paint.

Ovogodišnja nam se slika čini najlegendarnijom, s Windowsima XP, a brdo na fotografiji snimljeno je uz prometnu autocestu u Sonomi u Kaliforniji. Posjetite li danas to područje tamo se sada nalazi vinograd tako da područje više ne nalikuje kultnoj fotografiji za koju je Charles O'Rear dobio, barem se tako priča, šesteroznamenkasti iznos u dolarima.

 Windows XP džemper (5).jpg Izvor: Xbox Gear Shop / Ferrari / Profimedia

 Windows XP džemper (1).jpg Izvor: Xbox Gear Shop / Ferrari / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI