SPEKTAR: Spajanjem osiguranja do zanimljivih pogodnosti | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SPEKTAR: Spajanjem osiguranja do zanimljivih pogodnosti

Autor Krunoslav Ćosić

Spajanjem više polica osiguranja unutar kućanstva omogućene su uštede

 Croatia osiguranje Spektar (2).jpg Izvor: Croatia osiguranje

Croatia osiguranje je predstavilo inovaciju za sve postojeće i potencijalne klijente – Spektar. Po prvi se puta mogu spajati police i štedjeti, uz brojne pogodnosti kao što je besplatno gorivo.

Članovi kućanstva u Hrvatskoj koriste u prosjeku sedam do osam polica koje raspoređuju u dva do tri osiguravajuća društva što nerijetko otežava razumijevanje što se uistinu plaća i što se za to dobiva. Hrvatska zaostaje za prosjekom Europske Unije po broju osiguranika, polica i vrstama osiguranja dok je premija osiguranja u Hrvatskoj i do šest puta manja u usporedbi sa zemljama EU.

Trendovi u drugim industrijama idu prema spajanju usluga u pakete jer je to jednostavnije i isplativije, povećava zadovoljstvo klijenata i razumijevanje usluge. Na tom je tragu nastao i Spektar, prvi takav koncept na tržištu osiguranja u Hrvatskoj.

 Davor Tomašković, Vera Pećar, Dajana Barbić, Vedran Ćorluka.jpg
Davor Tomašković, Vera Pećar, Dajana Barbić, Vedran Ćorluka
Izvor: PETAR_SANTINI/[email protected]

Nakon Laqo osiguranja Croatia osiguranje je napravilo značajniji pomak na tradicionalnom osigurateljnom tržištu. „Uzeli smo stoga ključne pokazatelje s tržišta, najbolje prakse iz drugih industrija i povratne informacije naše prodaje i klijenata. I svi su konvergirali u sljedećem: tržištu treba rješenje koje će pokriti sve i dati više - rješenje s kojim ćemo biti jednostavniji i isplativiji za naše klijente i njihovo kućanstvo“, ističe Davor Tomašković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja.

Ovakvi paketi usluga do sada nisu bili dio standardne ponude u osiguranju, a za njih u Hrvatskoj postoji veliki potencijal. Spektar bi trebao omogućiti bolje razumijevanje i šire prihvaćanje prednosti osiguranja na jednostavan i razumljiv način, s konkretnim benefitima za klijenta.

Dostupna su četiri paketa Spektra i pogodnosti za sve članove kućanstava - Start, Optimum, Smart i Premium. Klijenti Croatia osiguranja mogu pristupiti Spektru ako posjeduju police osiguranja vozila (obvezno i/ili kasko), imovine ili zdravstvenog osiguranja (dopunsko i/ili dodatno), a u obzir se uzimaju sva osiguranja koja traju minimalno godinu dana i dulje, osim životnog.

 Croatia osiguranje Spektar.jpg Izvor: Croatia osiguranje

Ovisno o broju vrsta aktivnih polica klijenti dobivaju pristup određenim paketima. Za pristup prvom paketu potrebno je imati dvije vrste polica i minimalnu potrošnju od 350 eura godišnje, a za svaki sljedeći potrebne su 3, 4 ili 5 vrsta proizvoda, uz minimalnu potrošnju od 550, 800 ili 1000 eura.

S većim brojem polica osiguranja klijenti ostvaruju još više pogodnosti i bolje uštede koje godišnje mogu iznositi i do 700 eura. Sve pogodnosti mogu koristiti svi članovi kućanstva.

Spektar paketi uključuju sljedeće pogodnosti: Kasica, iznos u eurima koji klijenti dobivaju na mjesečnoj bazi i mogu ga koristiti za plaćanje premije osiguranja, Gratis osigurateljne pogodnosti, police osiguranja koje klijenti dobivaju na dar, Popusti na osigurateljne proizvode, police osiguranja koje klijenti mogu ugovoriti s popustom te Popusti kod partnera, jedinstveni popusti na proizvode ili usluge tvrtki partnera.

 Vedran Ćorluka.jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Predstavljanju Spektra pridružio se i klijent Croatia osiguranja, Vedran Ćorluka, legendarni hrvatski nogometaš i pomoćni trener hrvatske nogometne reprezentacije, kojem će rješenje poput Spektra puno pomoći u dinamici svakodnevnog života.

„Iako se trudim biti što odgovorniji, svakodnevica i brojna putovanja mi ponekad ne dozvoljavaju da se posvećeno bavim pitanjima polica osiguranja i to često zapravo ide po inerciji. Dok mi ne zatreba, ne znam što imam. Zato mi je ova priča sjajna – sve police na jednom mjestu, transparentno, sa super benefitima koje mogu koristiti i ostali članovi kućanstva. S veseljem prihvaćam sva rješenja zbog kojih je naše sutra odgovornije, sigurnije, transparentnije i jednostavnije“, izjavio je Ćorluka.