UMJESTO KUPOVINE: Unajmljivanje kućanskih uređaja s dezinfekcijom | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

UMJESTO KUPOVINE: Unajmljivanje kućanskih uređaja s dezinfekcijom

Autor Smartlife

Kako će izgledati naš svijet nakon korone? Hoćemo li unajmljivati kućanske uređaje umjesto da ih kupujemo

  Izvor: LG

Dezinfekcija će i dalje biti bitan dio naših života. Stoga bi se i kupovne navike mogle promijeniti. Hoćemo li imati opciju dezinfekcije u svakoj kući?

Sve veći broj novih uređaja dolazi s opcijom dezinfekcije i ubijanja mikroorganizama. Uz farmaceutsku industriju, i industrija elektronike nema gubitke nego se postavljaju novi rekordi profitabilnosti i ulaganja u nove proizvode.

Prema nekim istraživanjima, samo je u Europi tijekom 2020. uloženo više od 41 milijarde dolara u tech industriju, što je skok od nevjerojatnih 15% u odnosu na 2019. godinu. Obavezna socijalna distanca u kombinaciji s ubrzanom digitalizacijom doprinijeli su da mnogo više vremena provodimo ispred malih i velikih ekrana, što je rezultiralo vrtoglavim skokom potražnje različitih tehnoloških proizvoda i sadržaja.

Primeri uspješnog poslovanja su razni, ali je zanimljivo vidjeti kako se na nove uvjete poslovanja i života na tržištu navikla kompanija LG. Osim prilagođavanja proizvodnje i ponude tijekom krize, kompanija je uspjela nadmašiti očekivanja jednostavnom idejom: pored prodaje, kupcima je omogućila i iznajmljivanje kućnih aparata.

Ovaj model je veoma uspješno započeo u Južnoj Koreji, a očekuje se i u drugim zemljama. LG je ubrzo nakon početka pandemije koronavirusa predstavio PuriCare Wearable uređaj, prenosivi pročišćavaš zraka koji se nosi na licu. Uređaj koristi dva H13 HEPA filtera, posjeduje respiratorne senzore kao i dvostruke ventilatore za efikasniju zaštitu od aerozagađenja, ali i od neželjenih mikroorganizama.

LG-jeve Tone Free slušalice se tijekom punjenja u postolju dezinficiraju UV nano zrakama. Ista tehnologija je primijenjena i u najnovijim modelima InstaView hladnjaka tako da UV nano zrake dezinficiraju pumpicu za vodu svakih sat vremena, eliminirajući 99,9% mikroorganizama.

LG-jeve slušalice se samostalno dezinficiraju pri svakom punjenju baterija
Izvor: Youtube

Ove će se godine na različitim svjetskim tržištima pojaviti i Cloi, autonomni robot koji će koristiti UV zrake za dezinfekciju različitih površina u bolnicama, školama, restoranima i drugim lokacijama gdje se okuplja veći broj ljudi. Robot je samostalan, kreće se pomoću kotača, ima senzore za različite stvari i puni se, a sam će se spojiti na punjač kad za to bude potreba.

  Izvor: LG