NOVI KUĆNI ROBOT: U obliku lopte | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NOVI KUĆNI ROBOT: U obliku lopte

Autor Davor Dakić

Robot može prepoznati lice, a znat će i ako netko padne u kući

 EBO X (10).jpg Izvor: Enabot / Ferrari / Profimedia

Ovaj robot nije namijenjen samo za zabavu nego je koristan. EBO X je dizajniran kao pametni obiteljski čuvar i igračka koja snima, informira i komunicira kao da je čovjek. Kućni roboti dobivaju sve korisnije funkcije, ali u zanimljivom obliku.

Biot se sam balansira dok se kreće na dva kotača i opremljen je 4K stabiliziranom kamerom za noćno gledanje. Par očiju prati i prati ljude i bdije nad njihovim domovima. Kada se prvi put instalira, izvodi 3D skeniranje kuće kako bi mogao pronaći svoj put u to prostoru.

 EBO X (6).jpg Izvor: Enabot / Ferrari / Profimedia

 EBO X (4).jpg Izvor: Enabot / Ferrari / Profimedia

Ima prepoznavanje lica, a također je u stanju detektirati je li netko pao, na primjer, i izdati upozorenje nekom drugom na istom sustavu.

Budući da je dizajniran da bude interaktivan, tvrtka za robotiku Enabot sa sjedištem u Hong Kongu dodala je zvučnik koji obiteljima omogućuje da razgovaraju s robotom i da mu zapovijedaju pomoću verbalnih uputa. Opremljen je i Alexa sustavom glasovnih naredbi.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI