ROBOT ZA VRT: Plijevi korov, kosi i čisti terasu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ROBOT ZA VRT: Plijevi korov, kosi i čisti terasu

Autor Davor Dakić

Willow X koristi umjetnu inteligenciju za svoj koristan rad

 Willow X robot (2).jpg Izvor: EEVE / Ferrari / Profimedia

U razvoju je autonomni robot-pomoćnik koji u vrtu može plijeviti korov, pokosit će travnjak. Može brati povrće, čistiti terasu i bacati zeleni otpad u kompostnu hrpu. Uređaj nazvan Willow X mali je uređaj opremljen s dvije ruke za hvatanje raznih stvari.

Jedna od ručica također se koristi za noćno spajanje na punjač kako bi se napunila baterija robotu. Willow X kreće se autonomno na temelju računalnog vida. Dizajniran je i napravljen na belgijskom jeziku od strane robotike iz EEVE-a.

Ovaj model se temelji na robotu za vanjsku košnju trave nazvanom jednostavno Willow, a koji je već dostupan na tržištu i koji je prodano u oko 2000 jedinica. Ako ste planirali kupiti ovog robota kako bi obavljao posao umjesto vas, morat ćete pričekati neko vrijeme jer su planirane kvote za 2022. godinu već rasprodane, ali se primaju narudžbe za sljedeću seriju koja će s isporukama krenuti u siječnju 2023. Cijena za Willow starta od 2990 eura.

Willow s alatom za košnju u stvarnom životu
Izvor: Youtube

Novi model Willow X ima mogućnost korištenja umjetne inteligencije te je opremljen s 4K kamerom. Baterija simpatičnog pravokutnog robota trajat će šest sati s jednim punjenjem. Osnovni model može savladati terenske nagibe do 25%. 

Ovaj autonomni i inteligentni robot s lakoćom izbjegava prepreke. Za razliku od mnogih robotskih kosilica na današnjem tržištu EEVE-ova kreacija ne koristi perimetarsku žicu ili GPS praćenje. U radu koristi sustav s kamera koja vidi, ali i mapira te detektira prepreke. Najnovija iteracija Willow postavlja se i kontrolira pomoću prateće mobilne aplikacije.

 Willow X robot (5).jpg Izvor: EEVE / Ferrari / Profimedia

 Willow X robot (3).jpg Izvor: EEVE / Ferrari / Profimedia

Willow X bi se u proizvodnji mogao naći do kraja 2024. godine, a isporuke kupcima krenule bi u 2025. godini. Cijena za standardni model bit će 4200 eura, ali ako se ranije predbilježite dobit ćete popust te će cijena biti 3990 eura. U ponudi će biti i Willow X Pro verzija s baterijom većeg kapaciteta, a koštat će 4900 eura (4690 eura u prednarudžbi).

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI