KUĆE POSTAJU SVE PAMETNIJE I PAMETNIJE: Zabava i zaštita su pokretači | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

KUĆE POSTAJU SVE PAMETNIJE I PAMETNIJE: Zabava i zaštita su pokretači

Autor Krunoslav Ćosić

Potražnja će porasti za zvučnicima, kamerama i detektorima dima

  Izvor: RossHelen editorial / Alamy / Alamy / Profimedia

Kuće diljem svijeta postaju sve pametnije. Više od 130 milijuna kućanstava ima barem jedan pametni zvučnik, pokazuju procjene Statista Technology Market Outlooka. Očekuje se da će ta brojka porasti na čak 335 milijuna u sljedećih pet godina.

Svi tipovi proizvoda uključeni u analizu pametnog doma imaju predispozicije za veliki rast već u bliskoj budućnosti.

Predviđa se da će globalna potrošnja na proizvode Interneta stvari (IoT) doseći 1,1 bilijun dolara već sljedeće godine, a kako izvještavaju analitičari iz Statiste ovo je (jedino) područje koje je iz pandemije izašlo prilično "neozlijeđeno".

 Internet of Things (1) Izvor: RossHelen editorial / Alamy / Alamy / Profimedia

Kamere za zaštitu u ovoj godini bi mogle dostići 77 milijuna primjeraka u kućama na svim dijelovima planeta dok se u 2027. godini očekuje porast i brojka od 180 milijuna. Detektori dima sada su ugrađeni u 48 milijuna domova dok bi za pet godina ta brojka mogla porasti na 116 milijuna.

Tijekom pandemije Covid-19 bolesti domovi su postali još veći hot spotovi nego prije. Sve više ljudi želi digitalizirati svoje domove, opremiti ih glasovnim kontrolama i/ili poduzeti dodatne sigurnosne mjere s IoT tehnologijama. Ovaj trend je zaštitio tržište pametnih kuća od snažnog pada prodaje i gospodarskog pada od 2020. godine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI