UZ ANDROID Sa svojim pametnim telefonom možete puno toga | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

UZ ANDROID Sa svojim pametnim telefonom možete puno toga

Autor Igor Martić

Stižu nove opcije povezivanja s raznim kućanskim uređajima, ali i otključavanje automobila preko telefona

 Pametni sat i pametni telefon.jpg Izvor: Google

U 2019. godini američka su kućanstva u prosjeku imala 11 uređaja koji se mogu povezati na internet. U 2021. godini njihov je broj više nego dvostruko narastao - na 25, u prosjeku, objavio je Google na svojem blogu.

Većina nas želi odbarati uređaje s kojima ćemo biti zadovoljni, bez obzira na brand. Bitna je i jednostavnost korištenja.

Android je napravljen za svakoga, može se bilo gdje koristiti kako bi ljudima omogućio veći izbor uređaja, bilo da se temelje na dizajnu, značajkama ili ukupnoj vrijednosti. Tijekom godina Google je razvio Android (ili bolje rečeno proširio mu funkcionalnost) kako bi podržali više uređaja u vašem životu kao što su satovi, tableti, televizori pa čak i automobili. Osim Androida, Google se bavi i prijenosnim računalima, slušalicama i zvučnicima, pametnim kućnim uređajima i mnogim drugim.

Brzo postavite i povežite svoje nove uređaje

Može biti zabavno i uzbudljivo nabaviti novi uređaj, ali to se može pretvoriti u glavobolju kada ga počnete postavljati. Google je ovaj proces učinio malo manje zastrašujućim s podrškom za uparivanje za više uređaja.

Fast Pair je već više od 100 milijuna puta pomogao ljudima da povežu svoje Android telefone s Bluetooth dodacima. Omogućuje trenutno postavljanje i uparivanje uređaja otvarajući popratne aplikacije za instalaciju i prijenos vaših Google vjerodajnica.

 Chromebook otklkucavanje.jpg Izvor: Google

Google nastavlja rad s partnerima kako bi dodatno proširili funkcionalnost Fast Paira izvan audio povezivanja s nosivim uređajima, slušalicama, zvučnicima i automobilima te su podršku proširili na televizore i pametne kućne uređaje kako biste ih odmah početi koristiti.

Počevši odnedavno, kada uključite slušalice s omogućenim Fast Pairom, vaš Chromebook će ih automatski otkriti i upariti s jednim klikom, omogućujući vam da ostanete usredotočeni dok učite ili radite gdje god se nalazili.

 Povezivanje s kucanskim uredjajima.jpg Izvor: Google

Ako tijekom ove (2022.) godine nabavite novi Chromebook možete koristiti svoj Android telefon tako da ga brzo postavite i dobijete trenutni pristup svim informacijama koje ste već spremili, kao što su vaša prijava na Google i vaša zaporka za Wi-Fi.

U nadolazećim mjesecima moći ćete postaviti slušalice sa svojim Google TV ili Android TV OS uređajem kod kuće. A s ugrađenom podrškom za Matter na Androidu moći ćete koristiti Fast Pair za brzo povezivanje novih pametnih kućnih uređaja s podrškom za Matter na svoju mrežu, kroz samo nekoliko dodira.

Zaključajte i otključajte svoje uređaje

Danas već možete otključati svoj Chromebook sa svojim Android telefonom kako biste brzo krenuli s poslom. U nadolazećim mjesecima Google će ovu značajku omogućiti za vaš upareni pametni sat s Wear OS-om tako da možete odmah otključati i pristupiti svom Chromebooku i Android telefonu ili tabletu kada ste u blizini.

 Otkucavanje s pametnim satom.jpg Izvor: Google

A s digitalnim ključem vašeg automobila od sada možete koristiti svoj kompatibilni Samsung ili Pixel telefon za zaključavanje, otključavanje i pokretanje podržanih BMW vozila sa svog telefona. Počevši od kasnije ove godine, na telefonima s Ultra Wideband (UWB) tehnologijom, nećete morati čak ni vaditi telefon van da biste ga koristili kao ključ od automobila.

Također ćete moći sigurno i daljinski podijeliti ključ od automobila s prijateljima i obitelji ako zatrebaju posuditi vaš automobil. Google će digitalne ključeve automobila na više Android telefona i vozila omogućiti kasnije tijekom ove godine.

 Otkucavanje automobila pametnim telefonom.jpg Izvor: Google

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI