Američki proizvođač čipova ušao u utrku s naprednim sustavima pomoći u vožnji | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Američki proizvođač čipova ušao u utrku s naprednim sustavima pomoći u vožnji

Autor Igor Martić

Qualcomm nudi 4,6 milijardi dolara za tvrtku Veoneer, ali nije jedini ponuđač

  Izvor: Shutterstock

Veoneer je švedska kompanija koja razvija automobilske tehnologije, a za nju je, uz Qualcomm, zainteresiran i kanadski developer Magna International koji razvija advanced driving assistance systems (ADAS) odnosno napredne sustave pomoći u vožnji.

Američki Qualcomm je za ovog razvojnog programera automobilske tehnologije Veoneer ponudio 4,6 milijardi dolara gotovinske ponude. Ponuda tvrtke iz San Diega je 18 posto veća od ponude koju je Magna dala prošlog mjeseca, a prihvaćena je od Veoneerove uprave. Uprava Qualcomma odobrila je ponudu za koju nije potreban pristanak dioničara.

 finger,tech,auto,mobility,green,pilot,concept,start,autonomous,t Izvor: Shutterstock

Veoneer proizvodi ADAS hardver i softver, posao koji Qualcomm želi razvijati. Proizvođač čipova izjavio je kako u automobilskoj industriji postoji "prihod od približno 10 milijardi dolara".

U pismu upravnom odboru Veoneera izvršni direktor Qualcomma Cristiano Amon objasnio je da želi spojiti računalnu viziju švedske tvrtke i tehnologiju vožnje s Qualcommovom platformom Snapdragon Ride.

 algorithms,auto,infographic,activity,city,autopilot,detect,scree Izvor: Shutterstock

Amon je dodao da Qualcomm ne predviđa nikakve regulatorne prepreke, tvrdeći da bi Magnin potez mogao pokrenuti "potencijalna" regulatorna pitanja jer se "strane preklapaju u aktivnoj sigurnosti".

Tehnologija za samovozeće automobile u fokusu je Qualcomma koji se u svemiru natječe s Intelovim Mobileyeom. Ranije ove godine Qualcomm je detaljno revidirao svoju tehnologiju povezanih automobila planirajući predstaviti četvrtu generaciju svoje Snapdragon platforme za automobile u kokpitu 2022. godine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI