EKSKLUZIVNI POGLED Ovo je unutrašnjost novog modela Mercedes-AMG SL | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

EKSKLUZIVNI POGLED Ovo je unutrašnjost novog modela Mercedes-AMG SL

Autor Krunoslav Ćosić

MBUX informacijsko-zabavni sustav nudi nekoliko specifičnih stilova i načina prikaza

  Izvor: Mercedes-Benz AG - Global Commun/http:/media.daimler.com

Minimalistička i visokokvalitetna unutrašnjost prvog modela 300 SL Roadster inspirirala je dizajnere u kreiranju unutrašnjosti novog modela Mercedes-AMG SL. Inače, prvi model 300 SL Roadster predstavlja jednu od najpoznatijih ikona automobilizma.

Nova izvedba cilja na sportsku ciljanu grupu kao i klijente koji traže maksimalnu udobnost. Fini materijali, precizna završna izrada i briga za detalje dodatno ističu visoke standardne luksuza unutrašnjosti.

Automobil s konceptom 2+2 ima dizajn kokpita s podesivim središnjim zaslonom na središnjoj konzoli usmjerenim prema vozaču te impresionira harmoničnim ukupnim dojmom. Za novu izvedbu ove ikone stvorili su mješavinu analogne geometrije i digitalnog svijeta – nazvanu ”hiper analogni” kokpit.

 Daimler;Presse;press photo Izvor: Mercedes-Benz AG - Global Commun/http:/media.daimler.com

Dobar primjer toga je potpuno digitalna ploča s instrumentima koja je integrirana u trodimenzionalni vizir. Unutrašnjost novog modela Mercedes-AMG SL doslovno tetoši vozača i putnike profinjenim luksuzom.

Mercedes je prvi put 1989. godine u model R 129 uveo 2+2 konfiguraciju sjedala. Bio je to nasljednik modela R 107, predivnog klasika koji se proizvodio od 1972. godine, a i dan danas izaziva uzdahe. Stražnja sjedala povećavaju svakodnevnu iskoristivost i nude prostor za osobe do 1,5 metra visine.

Ako dodatna sjedala nisu potrebna, zaštita od vjetra može se koristiti za povećanje udobnosti i zaštitu vratova putnika na prednjim sjedalima. Drugi red sjedala može se koristiti kao dodatno odlagalište za, na primjer, torbu s golf palicama.

Središnja konzola nudi 11,9-inčni multimedijski dodirni zaslon u portret formatu. Kako bi se izbjegle refleksije sunčeve svjetlosti tijekom vožnje sa spuštenim krovom, ovaj zaslon može se električki podesiti u više okomiti položaj.

 Daimler;Presse;press photo Izvor: Mercedes-Benz AG - Global Commun/http:/media.daimler.com

Funkcionalni sadržaj i operativna struktura druge generacije MBUX sustava odgovaraju onima iz S-klase. Iscrpno su nadopunjeni ili zamijenjeni AMG specifičnim sadržajem i prikazima. To čini da novi SL bude jako neovisan u smislu komunikacija i informacija. Stavke izbornika, kao što su Performance“ ili Track Pace, naglašavaju sportski karakter vozila.

Unutrašnjost je postala još više digitalna i inteligentna jer su hardver i softver iscrpno unaprijeđeni. Briljantni prikazi na zaslonima olakšavaju kontrolu vozila i funkcija udobnosti. Izgled ploče s instrumentima može se individualizirati s različitim stilovima prikaza i pojedinačnim glavnim prikazima.

Opcijski head-up zaslon doprinosi opuštenoj vožnji jer vozač ne treba skidati pogled sa ceste. U stvarnim situacijama u vožnji i stvarnim okolinama trodimenzionalno prikazuje odgovarajuće informacije i akcije. Možete birati između nekoliko stilskih varijanti, gdje svaka odgovara prikazu na ploči s instrumentima. Ovisno o opremi ili osobnom ukusu, ambijentalna rasvjeta sa 64 različite boje uokviruje ekskluzivnu unutrašnjost.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI