Gdje se najviše vozi automobil, gdje bicikl, a gdje se najviše koristi javni prijevoz? | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Gdje se najviše vozi automobil, gdje bicikl, a gdje se najviše koristi javni prijevoz?

Autor Krunoslav Ćosić

Nizozemci su rekorderi po vožnji biciklom, u Brazilu nadprosječno koriste javni prijevoz, a gdje se najviše vozi automobil?

  Izvor: Zero Creatives / ImageSource / Profimedia

Najnoviji rezultati globalne ankete koju je na temu putovanja do posla, fakulteta i škole proveo Statista otkrivaju zanimljive obrasce ponašanja. Postoje značajne razlike između odabranih zemalja kada je riječ o korištenju automobila, bicikala i javnog prijevoza.

 business;businesspeople;businessman;person;man;adult;young;employee;job;one;contemporary;agent;going;bicycle;briefcase;urban;closeup;human;walking;moving;leg;carrying;asphalt;wheel;formalwear Izvor: Dmitriy Shironosov / Panthermedia / Profimedia

Potvrđuje se reputacija Nizozemske kao zemlje ljubitelja bicikala, s 38 posto uvjerljivo imaju najveći udio. Ipak, Nizozemci vole na posao putovati i svojim automobilom – čini to više od 50 posto ispitanika, a javnim prijevozom koristi se manje od 20 posto njih.

SAD ima najmanji udio ispitanika koji kažu da koriste bicikl, samo 6 posto, a velika većina, 82 posto, vozi se sa svojim automobilom. Naravno, donekle su metode putovanja na posao uvjetovane opsegom i stanjem infrastrukture za biciklizam i javni prijevoz.

 color image;photography;large group of people;people;scenic;transport;blurred;motion;commuting;commuter;train station;busy;indoors;scenics;travel;travel destinations;horizontal;blurred motion;subway;train;transportation;Commuters;Shibuya Station;rush hour;Shibuya District;Tokyo;Japan;Asia;crowd;crowded;steps;stairs Izvor: Gavin Hellier / robertharding / Profimedia

Niska stopa korištenja automobila u Indiji nadoknađena je u kategoriji s dva kotača, ali ne prednjače po tome u odnosu na mnoge druge zemlje. Recimo, Nijemci vole bicikl (nešto više od 20 posto), više od 3 posto ih koristi javni prijevoz dok automobil koristi više od 60 posto ispitanih. Više od 60 posto ispitanih automobil koriste u Francuskoj, Australiji, Španjolskoj, Kini i Velikoj Britaniji.

40 posto Brazilaca koristi javni prijevoz, a oko 30 posto je javni prijevoz zastupljen u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Španjolskoj, Australiji. Manje od 20 posto Francuza koristi javni prijevoz.

  Izvor: Statista

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI