TIJEKOM 10 GODINA 10 milijuna električnih automobila u svijetu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

TIJEKOM 10 GODINA 10 milijuna električnih automobila u svijetu

Autor Krunoslav Ćosić

U periodu od 2010. do 2020. godine u svijetu je znatno porastao interes za električnim automobilima

  Izvor: Profimedia

2020. godina bila je izrazito loša godina za automobilsku industriju – pad je iznosio 16 posto. Ipak, prošla je godina bila dobra za električne automobile - dostignuta je brojka od 10 milijuna električnih automobila. Tri milijuna osobnih električnih automobila registrirano je globalno u 2020., što je povećanje za 41 posto u odnosu na 2019.

Kupci su za električne automobile u 2020. godini potrošili 120 milijardi dolara, a vlade su ih podržale s 14 milijardi dolara subvencija, što je povećanje za 25 posto u odnosu na 2019. godinu.

 alternative;auto;automobile;automotive;battery;buy;car;clean;concept;couple;credit;driver;eco;ecofriendly;ecological;ecology;electric;electricity;electro;energy;engine;environment;environmentally friendly vehicle;green;hire purchase;hybrid;industry;innovation;installment plan;man;nature;plug;pollution;power;protect;purchase;recharge;rechargeable;recharging;renewable;safety;sale;salon;socket;station;technology;transport;trend;vehicle;woman Izvor: Profimedia

Podatak o rastu prodaje ipak treba uzeti s rezervom jer su električni i hibridni automobili u prošloj godini u ukupnoj prodaji činili udio od samo 4,6 posto globalne prodaje osobnih automobila. International Energy Agency procjenjuje da će u 2025. godini u svijetu biti 51,7 milijuna elektroautomobila, dok će ih u 2030. biti 144,3 milijuna.

Kina je zemlja s najvećim brojem automobila na električni pogon; imaju 4,51 milijuna vozila na cestama, a slijedi Europa s 3,16 milijuna. Na trećem je mjestu SAD s 1,78 milijuna, a u ostatku svijeta na struju se vozi 0,75 milijuna vozila.

  Izvor: Statista

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI