ZAPANJUJUĆI SUPER AUTOMOBIL Ima računalni mozak i uči o vozaču | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ZAPANJUJUĆI SUPER AUTOMOBIL Ima računalni mozak i uči o vozaču

Autor Krunoslav Ćosić

Cyborg 001 je napola čovjek, a napola stroj. Naravno, ovo je ipak automobil

  Izvor: Profimedia

Svaki put kad se vozi, Cyborg 001 proširuje svoje znanje o tome što vlasnik zahtijeva, voli i koristi u vožnji. Za razliku od ostalih super automobila koji su uglavnom dvosjedi, u ovome ima mjesta za četvero ljudi, što ga čini praktičnijim od mnogih. Ali, nas ne zanima broj sjedala nego nešto drugo.

Pola čovjek / pola stroj
Izvor: Youtube

U automobil je ugrađen računalni mozak koji uči vozačeve navike te tako povećava znanje o vozaču. Visokotehnološka centralna jedinica ovaj automobil čini kao da dolazi iz futurističkih filmova u kojima se radi o polu-čovjeku i polu-stroju.

 Lazzarini Design Studio;Pierpaolo Lazzarini;Cyborg 001;supercar;thinking;brain;memory Izvor: Profimedia

Na osnovi vozačevih navika, načina vožnje, ruti vožnje i postavki računalo skuplja podatke te ih pohranjuje – naknadno će konfigurirati omiljenu vozačku poziciju, što vozač voli slušati u vožnji što se tiče glazbe…

A sad malo o automobilu. Ovaj koncept ima ultra laganu karoseriju od karbonskih (ugljičnih) vlakana, čime se ostvaruju bolje performanse. Na žalost (ili na sreću), Cyborg 001 je samo kreacija računalna talijanskog dizajnera Pierpaola Lazzarinija.

 Lazzarini Design Studio;Pierpaolo Lazzarini;Cyborg 001;supercar;thinking;brain;memory Izvor: Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI