Nissan u električna vozila ulaže 17,6 milijardi dolara | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Nissan u električna vozila ulaže 17,6 milijardi dolara

Autor Krunoslav Ćosić

Uz veliko ulaganje u sljedećih pet godina razvijat će se i nove baterije

 Nissan (1).jpg Izvor: Kazuhiro NOGI / AFP / Profimedia

Izvršni direktor japanskog proizvođača automobila, Makoto Uchida, najavio je tijekom konferencije za novinare u sjedištu Nissana u Yokohami, u blizini Tokija, da će tvrtka u sljedećih pet godina uložiti 17,6 milijardi dolara (2 bilijuna yena).

Novac će se za razvoj električnih automobila potrošiti kroz pet godina, a u planu je i razvoj jeftinije, snažnije baterije kako bi poboljšali svoju liniju električnih vozila.

 Makoto Uchida
Makoto Uchida
Izvor: Kyodo/Newscom / Newscom / Profimedia

S elektrifikacijom u središtu dugoročne strategije, tvrtka će isporučiti uzbudljiva vozila i tehnologije - lansiranjem 23 uzbudljiva nova elektrificirana modela, uključujući 15 novih električnih vozila, cilj je 50% elektrifikacije Nissana i njihove marke Infiniti do fiskalne godine 2030. Viziju su nazvali Nissan Ambition 2030.

Vizija podržava Nissanov cilj da bude ugljično neutralan tijekom životnog ciklusa svojih proizvoda do fiskalne 2050. godine. Kao pionir električnih vozila (EV), Nissan je demokratizirao električna vozila i uložio u izgradnju infrastrukture za punjenje i upravljanje energijom.

Stavljajući elektrifikaciju u srž dugoročne strategije tvrtke, Nissan Ambition 2030, ima za cilj ubrzati elektrifikaciju svoje linije vozila i stopu tehnoloških inovacija s ulaganjima od 2 bilijuna jena u sljedećih pet godina.

 Nissan (2).jpg Izvor: Kazuhiro NOGI / AFP / Profimedia

S uvođenjem 20 novih EV modela u sljedećih pet godina, Nissan namjerava povećati svoju ponudu elektrifikacije na glavnim tržištima do fiskalne 2026., uključujući:

• Europa za više od 75% prodaje
• Japan za više od 55% prodaje
• Kina za više od 40% prodaje
• Sjedinjene Američke Države za 40% prodaje električnih vozila u fiskalnoj 2030.

Nissan ima za cilj proširiti tehnologiju ProPILOT na više od 2,5 milijuna vozila Nissan i Infiniti do fiskalne 2026. godine. Tvrtka će također dalje razvijati svoje tehnologije autonomnih vozila, s ciljem uključivanja LIDAR sustava sljedeće generacije u gotovo svaki novi model do fiskalne 2030. godine.

 Nissan elektricno vozilo.jpg Izvor: Nissan

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI