Apple je na korak do vlastitog samovozećeg automobila | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Apple je na korak do vlastitog samovozećeg automobila

Autor Krunoslav Ćosić

Tvrtka namjerava isporučivati vozila bez kontrole vozača

 Autonomna vozila (1) Izvor: Shutterstock

Apple pojačava svoja ulaganja u autonomni pogon vozila. U sljedeće četiri godine žele stvoriti električni automobil koji će moći voziti bez vozača. Istražuju se dizajni koje koristi iPad, a bili bi namijenjeni za infotainment usluge.

Iako Apple već nekoliko godina pokazuje ambicije prema proizvodnji samovozećeg, autonomnog automobila, još nije detaljno razrađeno partnerstvo s proizvođačima automobila, objavio je Bloomberg, a prenosi Mobile World Live.

 Autonomna vozila (2) Izvor: Shutterstock

Ipak, već su u pregovorima s nekoliko proizvođača automobila. Appleova grupa Project Titan već razvija potreban hardver i softver, što bi moglo omogućiti postizanje postavljenog cilja u 2025. godini, ali sve ovisi i o napretku spomenute grupe.

Nadalje, Bloomberg izvještava da je Apple u naprednoj fazi u razvoju procesora za samovozeće sustave. Tvrtka radi na vlastitom siliciju za pametne telefone, a novinski mediji navode da isti tim radi na čipovima za svoja vozila.

Čipove za autonomnu vožnju također pripremaju i mnoge druge tvrtke uključujući Intel i Nvidia, a Qualcomm je nedavno predstavio ugovor s BMW-om.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI