ODRŽIVA MOBILNOST: Olimpijske i Paraolimpijske igre u Parizu 2024. | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ODRŽIVA MOBILNOST: Olimpijske i Paraolimpijske igre u Parizu 2024.

Autor Krunoslav Ćosić

Toyotin koncept mobilnosti nadahnut je sportašima, a predstavit će elektrificiranu flotu i primjenu vodika

 Toyota C+walk T.jpg Izvor: Toyota

Toyota je svjetski partner mobilnosti Međunarodnog olimpijskog odbora (MOK) i Međunarodnog paraolimpijskog odbora (IPC). Predstavili su svoj koncept mobilnosti za Pariz 2024. Toyota će sportašima, dužnosnicima, volonterima, akreditiranim medijima i gledateljima osigurati održiva rješenja mobilnosti usmjerena na inkluziju, održivost i mobilnost za sve.

Toyota će tijekom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Parizu 2024. osigurati rješenja koja će svima omogućiti jednostavnost kretanja. Ponudit će proizvode za osobnu i grupnu mobilnost posebno osmišljene kako bi svima omogućili jednostavnost kretanja.

U Parizu 2024. Toyota će omogućiti korištenje 250 osobnih baterijskih električnih vozila C+walk s za sjedenje i C+walk T za stajanje. Oba tipa vozila razvijaju maksimalnu brzinu od 6 km/h i opremljena su sustavima za prepoznavanje prednjih prepreka, čime je osiguranja sigurnost vozača i osoba koje se nalaze u blizini.

Za korisnike invalidskih kolica Toyota će osigurati električne dodatne pogone za invalidska kolica. U sportskom selu za vrijeme održavanja Pariških igara 2024. bit će dostupno 50 e-pogona. Dodatnih 150 e-pogona bit će dostupno tijekom ceremonije otvaranja Paraolimpijskih igara, kako bi se sportašima u invalidskim kolicima omogućilo lakše sudjelovanje u ovom jedinstvenom događaju.

 Toyota C+walk S.jpg
Toyota C+walk S
Izvor: Toyota

Kako bi pristup osobnim rješenjima mikromobilnosti u Paraolimpijskom selu bio pravedan i jednostavan Toyota će ih ponuditi kao zajedničku uslugu mobilnosti uz podršku mobilne aplikacije KINTO Share. Dijeljenje ovih proizvoda osigurat će maksimalnu iskorištenost od strane paraolimpijaca i osoblja, a time će i samo odvijanje događaja biti učinkovitije.

250 električnih APM vozila dolazi s nultom emisijom ispušnih plinova. 150 prilagođenih baterijskih električnih vozila Toyota Proace Verso služit će za podršku mobilnosti članova obitelji olimpijaca i paraolimpijaca u invalidskim kolicima. Nakon Pariza 2024. sva će vozila ostati u pariškoj regiji gdje će se koristiti za pružanje specijaliziranih usluga osobnog prijevoza osobama u invalidskim kolicima.

Toyota, među raznovrsnim rješenjima mobilnosti, ukupno planira ponuditi 700 osobnih proizvoda mobilnosti posljednje milje, kao što su C+walk S, C+walk T, e-pogoni za invalidska kolica, 250 APM-ova kao i 150 Toyota Proace vozila s pristupom za invalidska kolica. Na ovaj će način Toyota osigurati da sportaši, volonteri i organizatori imaju pristup najobuhvatnijoj i najodrživijoj floti dosad viđenoj na ovim sportskim događajima.

 Toyota's electrified passenger fleet for Paris 2024.jpg Izvor: Toyota

Toyota će ukupno osigurati više od 2650 elektrificiranih osobnih vozila za korištenje tijekom Pariza 2024., od kojih će 150 biti prilagođeno invalidskim kolicima. Otprilike 60% voznog parka imat će nulte emisije iz ispušne cijevi, uključujući baterijska električna vozila (BEV) Toyotu bZ4X, Proace i Proace Verso te Lexus RZ i električna vozila na gorive ćelije (FCEV) Toyota Mirai.

Tijekom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Parizu 2024., Toyota će osigurati 500 svojih FCEV-ova Mirai s pogonom na vodik kako bi olimpijskoj i paraolimpijskoj obitelji, sportašima, organizatorima i volonterima omogućila kretanje s nultom emisijom ispušnih plinova. Nakon igara, svih 500 vozila pridružit će se postojećoj pariškoj floti vodikovih taksija, čime će se broj FCEV vozila povećati na 1500.

Uz vozila s nultom emisijom ispušnih plinova Toyota će osigurati i oko 1000 hibridnih (HEV) i plug-in hibridnih (PHEV) vozila, i to Toyotin globalno najprodavaniji RAV4 u PHEV i HEV verzijama, kao i modele Corolla TS, Yaris Cross i Highlander, sve s hibridnom tehnologijom.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI