VRLO MODERAN KLASIK: Legendarni Mini dobiva svoju električnu verziju | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

VRLO MODERAN KLASIK: Legendarni Mini dobiva svoju električnu verziju

Autor Smartlife

I dalje je riječ o malom, prije svega gradskom automobilu

 David Brown Automotive Mini eMastered (1).jpg Izvor: David Brown Automotive

Mini eMastered mali je gradski automobil prepoznatljivog retro izgleda opremljen modernim električnim pogonom koji s jednim punjenjem baterije omogućuje autonomiju od oko 180 kilometara.

Britanska tvrtka specijalizirana za proizvodnju ekskluzivnih automobila u ograničenim serijama - David Brown Automotive, poznata je i po moderniziranoj verziji klasičnog Minija koji je upravo dobio svoju najmoderniju električnu verziju.

 David Brown Automotive Mini eMastered (3).jpg Izvor: David Brown Automotive

David Brown Automotive Mini eMastered, kako glasi puni naziv nadasve simpatičnog modernog klasika, ostaje dosljedan misiji koju mu je davne 1959. godine postavio tvorac originalnog Minija Sir Alex Isigoins.

I dalje je riječ o malom, prije svega gradskom automobilu, opremljenom modernim električnim pogonom koji mu omogućuje autonomiju od oko 180 kilometara s jednim punjenjem baterije i ubrzanjem od 0 do 100 km/h za 8,5 sekundi.

Budući vlasnici Mini eMastereda imat će priliku uživati u laganoj, tihoj vožnji koju ovom pero laganom automobilu teškom samo 640 kilograma, koliko ima i original sa SUS motorom, omogućuje snažan električni pogon.

 David Brown Automotive Mini eMastered (2).jpg Izvor: David Brown Automotive

Riječ je o električnom Zonic 70 motoru snage 72 kW (97 KS), s trenutno dostupnim okretnim momentom od 175 Nm, čija je najveća brzina elektronski ograničena na 148 km/h u sportskom načinu vožnje.

Zahvaljujući maloj masi, iznimno učinkovitom pogonu i kompaktnoj bateriji "prave veličine" kapaciteta 18,8 kWh Mini eMastered vozaču omogućuje vrlo udobno krstarenje gradom, ističe proizvođač.

 David Brown Automotive Mini eMastered (4).jpg Izvor: David Brown Automotive

A kako bi sve ostalo što vjernije originalu priključak za punjenje baterije nalazi se na istom mjestu gdje je bio poklopac spremnika. Uz podršku za punjače snage do 6,6 kW baterija se može u potpunosti napuniti za oko tri sata, kako na javnim punjačima tako i u standardnoj kućnoj utičnici.

Još uvijek nije poznata cijena ovog vrlo simpatičnog električnog gradskog mališana kojeg bi - nema puno sumnje - mnogi poželjeli vidjeti u svojoj garaži ili na parkingu ispred kuće.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI