MOŽDA JEDNOG DANA: Na posao ćemo putovati u letećim jajima | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

MOŽDA JEDNOG DANA: Na posao ćemo putovati u letećim jajima

Autor Davor Dakić

Francuska tvrtka Zapata razvija osobni leteći stroj u obliku jajeta

 Zapata Airscooter (1).jpg Izvor: Zapata.com / Ferrari / Profimedia

Hoće li ljudi jednog dana putovati na posao u letećim jajima? Sudeći prema idejama francuskih inženjeri odgovor je - da!

Francuska tvrtka Zapata razvija osobni leteći stroj u obliku jajeta koji će služiti putnicima i ne bi trebao zahtijevati pilotsku dozvolu za rad. Očekuje se da će Airscooter s jednim sjedalom postići brzine do 100 km/h i imati maksimalnu visinu krstarenja od 2900 metara.

 Zapata Airscooter (6).jpg Izvor: Zapata.com / Ferrari / Profimedia

 Zapata Airscooter (4).jpg Izvor: Zapata.com / Ferrari / Profimedia

Putovanje koje bi trajalo dva sata u automobilu u špici navodno bi se s Airscooterom skratilo na samo deset minuta. Tvrtka Zapata je u vlasništvu pilota Frankyja Zapate, koji je prije toga uspio preletjeti La Manche na hoverboardu koji je sam napravio.

Polijeće pomoću lopatica rotora na hibridni pogon. Budući da djelomično koristi gorivo za pogon njegov ugljični otisak bit će usporediv s osobnim automobilom. Airscooter će dakle biti alternativa automobilima i u procesu je izrade.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI