NEPROPISNO KORIŠTENJE MOBITELA TIJEKOM UPRAVLJANJA VOZILOM: Evidentiran je 201 prekršaj | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NEPROPISNO KORIŠTENJE MOBITELA TIJEKOM UPRAVLJANJA VOZILOM: Evidentiran je 201 prekršaj

Autor Krunoslav Ćosić

Tijekom prethodnog vikenda utvrđena su 1555 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja

  Izvor: Profimedia

Ali, nisu to jedini prekršaji koje su policijski djelatnici ustanovili širom Hrvatske, od 2. do 4. travnja 2021. Najveći broj nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje utvrđen je na području PU zagrebačke, 45 takvih prekršaja.

Policija je od 2. do 4. travnja utvrdila 3.718 prekršaja, od kojih izdvajamo:
• 271 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, gdje je najveća koncentracija alkohola u količini od 2,97 g/kg izmjerena kod počinitelja na području PU karlovačke
• 1.555 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je na području PU ličko-senjske, 219 km/h
• 390 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa
• 201 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola (39) i nekorištenja sigurnosnog pojasa (84), utvrđen je na području PU splitsko-dalmatinske, koja je i vikend-rekorder po broju utvrđenih prekršaja prekomjerne brzine (194).

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola počinili su vozači starosti od 18 do 24 godine (66 takvih prekršaja) kojima je najčešće izmjerena koncentracija alkohola do 0,50 g/kg, dok je najčešće izmjerena koncentracija tijekom ove akcije bila 0,51 – 1,00 g/kg.

Na prometnicama Republike Hrvatske u navedenom su se razdoblju dogodile 72 prometne nesreća s nastradalim osobama, u kojima su tri osobe poginule, 17 ih je zadobilo teške, a 72 lake tjelesne ozljede.

Prema statističkim pokazateljima, u prva tri mjeseca 2021. godine, u prometnim nesrećama smrtno je stradalo 45 osoba, što je 8 osoba ili 15,1% manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine (53 poginule osobe).