GOOGLE CHROME: Ne krećite na put dok ne pročitate ove savjete | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

GOOGLE CHROME: Ne krećite na put dok ne pročitate ove savjete

Autor Igor Martić

7 značajki koje će olakšati planiranje vašeg sljedećeg putovanja

 Putovanje Google.jpg Izvor: Google

Pratite popuste i pronađite dobre cijene, brzo rezervirajte aktivnosti uz automatsko popunjavanje i pretvarajte valutu izravno iz adresne trake Chromea samo su neki od načina kako ćete olakšati svoje sljedeće putovanje i sve ono što će uslijediti.

Ako vam organiziranje putovanja nije baš omiljena aktivnost Chrome ima mnoštvo značajki. Isprobajte ovih sedam Chromeovih značajki te jednostavno isplanirajte svoju sljedeću avanturu.

1. Ostvarite najbolje cijene putne opreme uz praćenje cijena

Trebate novu prtljagu? Nema potrebe pretraživati internet u potrazi za najboljim ponudama. Chromeova nova značajka praćenja cijena može to riješiti umjesto vas. Trenutačno dostupno na stolnom računalu i Androidu u SAD-u (a uskoro i za iOS) praćenje cijena šalje obavijesti o padu cijena za bilo koji proizvod koji odaberete.

 Prtljaga Chrome 1.gif Izvor: Google

Dok kupujete jednostavno odaberite "Prati cijenu" u Chromeovoj adresnoj traci. Možete jednostavno upravljati upozorenjima o praćenju u bilo kojem trenutku.

2. Ponovno pregledajte svoja pretraživanja putem Putovanja

Poduprite svoje istraživanje uz Journeys (Putovanja) - pomoći će vam da otkrijete smještaj, aktivnosti i sve druge mogućnosti putovanja koje ste tražili. Počnite upisivati srodnu riječ u adresnu traku Chromea i odaberite "Nastavi svoje putovanje" kako biste vidjeli svoju povijest grupiranu po temama na bočnoj ploči.

 Journeys 2.jpg Izvor: Google

3. Rezervirajte putovanje uz automatsko popunjavanje

Letovi, izleti i druge aktivnosti brzo se rezerviraju. Dopustite Chromeu da ispuni obrasce i podatke o plaćanju koje ste spremili iz prošlih kupnji kako bi vam brzo ulovio mjesto. Možete dodati ili upravljati svojim adresama i podacima o kreditnoj kartici u postavkama Chrome automatskog popunjavanja (Chrome Autofill).

 Autofill 3.gif Izvor: Google

4. Automatski prevedite stranice

Ako putujete u drugu zemlju možda ćete morati pristupati web stranicama na nepoznatom jeziku. S Chromeom možete jednostavno prevesti informacije kao što su opisi izleta, jelovnici restorana i rasporedi prijevoza na više od 130 jezika.

5. Organizirajte svoje kartice za planiranje

Kada tražite hotele, aktivnosti, prijevoz i restorane za svoje nadolazeće putovanje lako je otvoriti mnogo kartica (tabova) u web pregledniku. Kako biste ih držali pod kontrolom, pokušajte svaku stranicu koju posjećujete kategorizirati u grupe kartica označene bojama i označavati ih dok ih koristite.

Na primjer, možete stvoriti grupe za različite kategorije kao što su smještaj, letovi i aktivnosti. Također možete tražiti otvorene kartice izravno iz adresne trake. Jednostavno upišite “@tabs”, odaberite “Search Tabs” i upišite naslov da biste vidjeli prijedloge.

6. Pregledavajte lakše uz Memory Saver

Memory Saver može omogućiti neometani rad vašeg računala kada imate otvorenu hrpu kartica za planiranje. Oslobađa memoriju za kartice koje trenutno ne koristite i daje prioritet vašim aktivnim karticama (tabovima) radi bržeg pregledavanja.

 Memory Saver 6.jpg Izvor: Google

Vaše kartice koje manje posjećujete ponovno će se učitati kada ih ponovno zatrebate. Da biste to postavili, idite na odjeljak Performanse (Performance) u postavkama i uključite Čuvar memorije (Memory Saver on).

7. Pretvorite valutu izravno u adresnoj traci

Izbjegnite bilo kakvu zabunu s cijenama tako što ćete izvršiti konverziju valuta izravno u adresnoj traci preglednika Chrome. Na primjer, samo upišite "1,000 dollars to euros" i odmah ćete vidjeti pretvorbu.

 Pretvaranje valuta Chrome 7.jpg Izvor: Google

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI