Najveći trajekt na električni pogon na svijetu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Najveći trajekt na električni pogon na svijetu

Autor Davor Dakić

Otkriveni su planovi za najveći svjetski putnički trajekt s nultim emisijama

 Incat trajekt (1).jpg Izvor: Incat / Ferrari / Profimedia

Australski brodograditelj Incat radi na 130 metara dugom trajektu, a koji je izvorno trebao biti pogonjen tekućim prirodnim plinom. Predviđen je za prijevoz 2100 putnika i 226 vozila, a preuzet će ga južnoamerički operator Buquebús sa sjedištem u Argentini koji opslužuje luke na rijeci River Plate.

Nakon bliskih konzultacija s Buquebúsom Incat, sa sjedištem u Tasmaniji, zamoljen je da istraži zamjenu pogona s baterijskim električnim rješenjem. Brod, koji bi trebao biti isporučen 2025., bio će najveći, lagani trajekt na svijetu, bez emisija.

 Incat trajekt (2).jpg Izvor: Incat / Ferrari / Profimedia

Predsjedavajući i osnivač grupe Incat Robert Clifford rekao je: “Kupac želi da se ovo dogodi, Incat želi da se to dogodi i iako postoje stvari koje treba dovršiti iznimno sam uvjeren da Incat može isporučiti ovaj revolucionarni brod."

Na baterijama i električnim motorima se radi s dobavljačima kako bi osigurali isporuku i potrebnu tehnologiju u vremenskom roku koji je potreban. Budućnost je transport bez emisija, a isporuka prvog velikog trajekta na svijetu na električni pogon dovela bi do eksponencijalnog rasta međunarodnog tržišta za velike lagane električne brodove.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI