PORSCHE I VODAFONE: Potiču 5G infrastrukturu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PORSCHE I VODAFONE: Potiču 5G infrastrukturu

Autor Krunoslav Ćosić

U cijelom ispitnom centru bit će omogućena 4G i 5G pokrivenost

 Porsche 5G (2).jpg Izvor: Porsche

Porsche Engineering i Vodafone Business uspostavili su prvu europsku 5G hibridnu mobilnu privatnu mrežu (MPN) u Tehničkom centru Nardò (NTC) za razvoj inteligentnih i povezanih vozila. Poligon u južnoj Italiji, koji je u vlasništvu Porschea i njime upravlja Porsche Engineering, sada nudi svojim klijentima komunikacijsku mrežu u stvarnom vremenu koja obećava smanjena kašnjenja, veću propusnost, poboljšanu sigurnost i pouzdanost te brže vrijeme postavljanja.

NTC time dodatno naglašava svoju ulogu vodećeg tehnološkog partnera za integrirani razvoj i validaciju inteligentnih i povezanih vozila globalne automobilske industrije. S novom 5G mrežom NTC sada svojim korisnicima nudi još bolju infrastrukturu za razvoj i testiranje inteligentnih, autonomnih i povezanih vozila.

Nova infrastruktura mobilne mreže omogućuje 4G i 5G pokrivenost u cijelom ispitnom centru koji zauzima površinu od 700 hektara u regiji Apulija i ima više od 20 staza za testiranje visokih performansi.

 Porsche 5G (3).jpg Izvor: Porsche

Rješenjem Vodafone Business 5G NTC ima za cilj omogućiti svojim korisnicima učinkovit razvoj i validaciju širokog spektra budućih aplikacija kritičnih za poslovanje, od novih funkcija povezivanja vozilo-infrastruktura, vozilo-vozilo i visokoautomatizirane funkcije vožnje do samovozećih vozila.

Kao MPN sljedeće generacije novi sustav ima hibridnu infrastrukturu, koristeći privatnu mrežu potpuno integriranu u javnu mobilnu mrežu Vodafona. Zahvaljujući ovom inovativnom dizajnu i privatna i javna pokrivenost osigurana je na istoj lokaciji.

 Porsche 5G (4).jpg Izvor: Porsche

Lokalno će stanovništvo imati koristi od dostupnosti brze 5G javne mreže, a istovremeno korisnici NTC-a mogu koristiti privatnu mrežu koja jamči visoke standarde sigurnosti podataka. Osim nove mobilne mreže, NTC sada svojim korisnicima nudi i 1 Gbit/s vezu visokih performansi. To omogućuje brzu i izravnu vezu s oblakom omogućujući globalno umreženu suradnju i još učinkovitiji inženjering temeljen na podacima.

Nova mreža označava još jedno važno poglavlje u budućnosti usmjerenoj razvoju ispitnog centra. Od akvizicije NTC-a od strane Porschea 2012. kontinuirano se ulaže u modernizaciju i tehnološku nadogradnju poligona. Osim ulaganja u radionice, sigurnosne sustave i druge staze, poznata kružna staza od 12,6 kilometara, promjera četiri kilometra, u potpunosti je obnovljena 2019. godine — uključujući polaganje optičkih kabela za brzi prijenos podataka i odgovarajuću prometnu signalizaciju do potvrditi automatiziranu vožnju.

NTC-ova nova 5G mreža dio je širih inicijativa suradnje između Porsche Grupe i Vodafona koje su u kolovozu 2021. dovele do postavljanja samostalne 5G mreže u Porsche Development Center u Weissachu u Njemačkoj.

 Porsche 5G (1).jpg Izvor: Porsche

 Porsche 5G (5).jpg Izvor: Porsche

 Porsche 5G (6).jpg Izvor: Porsche

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI