3D ISPRINTANI ELEKTRIČNI BICIKL: Kao da se vozite u malom automobilu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

3D ISPRINTANI ELEKTRIČNI BICIKL: Kao da se vozite u malom automobilu

Autor Ivan Vukić

Prijevozno sredstvo će uskoro krenuti u proizvodnju, a omogućuje održivost

 nFrontier UILA (4).jpg Izvor: nFrontier / Ferrari / Profimedia

Predstavljen je revolucionarni električni bicikl koji izgleda kao futuristički mali automobil, a može se printati na 3D printeru. UILA s četiri kotača je revolucionarni prototip za održivu mobilnost koji nosi pogonski sklop na pedale, što ga tehnički čini biciklom. To znači da za vožnju nije potrebna vozačka dozvola, što korisnicima omogućuje vožnju pedalama na biciklističkim stazama.

Prototip, koji se razvija za proizvodnju, zamišljen je kao dio ekosustava mobilnosti budućnosti, osiguravajući uštedu energije, resursa i vremena. Dizajnirao ga je berlinski inovacijski studio nFrontier u suradnji s američkim i izraelskim proizvođačem 3D pisača Stratasys.

#Stratasys predstavlja UILA, svjetska premijera na Formnext 2022.
Izvor: Youtube

Istovremeno štiti vozača i jednog putnika od vremenskih uvjeta poput kiše i sunca, ali i od opasnosti koje prijete na prometnici, za razliku od klasičnog bicikla na kojem je vozač potpuno nezaštićen. Dostupne su i razne povezivosti s pametnim telefonima, a bit će moguće pozvati vozilo do vozača.

Dvosjed na četiri kotača ima nosivost tereta do 250 kg i može ubrzati do 25 km/h s dosegom od 60 do 70 km. Naravno, puno je manji od automobila, ali još uvijek razumne veličine s duljinom od 230 cm i 170 cm visine i 90 cm širine. Težina je 70 kg.

Izvršni direktor .nFrontiera Daniel Buening je rekao: UILA je naš odgovor na neke od najhitnijih izazova našeg vremena kao što su klimatske promjene i trenutna energija kriza."

 nFrontier UILA (3).jpg Izvor: nFrontier / Ferrari / Profimedia

Hibrid između električnog teretnog bicikla i malog električnog vozila UILA ne samo što radikalno mijenja način na koji putujemo na posao već također pruža doista održivo rješenje mobilnosti koje mijenja pravila igre. "U isto vrijeme, pruža skup značajki digitalnih funkcija i sredstava daleko nadmašujući trenutne standarde industrije bicikala."

Prototip je nastao koristeći Stratasysova polimerna rješenja, a predstavljen je na sajmu Formnext 2022. Održivo rješenje dolazi u skladu s trendovima te istovremeno prati i globalno zagrijavanje kako bi se smanjilo korištenje prijevoznih sredstava koja štete okolišu.

Tvrtka Stratasys procjenjuju da će na cestama diljem svijeta biti više od 270 milijuna električnih vozila na dva i tri kotača.

 nFrontier UILA (1).jpg Izvor: nFrontier / Ferrari / Profimedia

 nFrontier UILA (2).jpg Izvor: nFrontier / Ferrari / Profimedia

 nFrontier UILA (5).jpg Izvor: nFrontier / Ferrari / Profimedia

 nFrontier UILA (6).jpg Izvor: nFrontier / Ferrari / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI