DOLAZI VRIJEME LETEĆIH MOTOCIKALA I cijena takvih modela leti u nebo | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

DOLAZI VRIJEME LETEĆIH MOTOCIKALA I cijena takvih modela leti u nebo

Autor Igor Martić

Američka tvrtka Jetpack Aviation predstavlja nešto zaista posebno

 Jetpack Aviation Speeder (9) Izvor: Jetpack Aviation / Ferrari / Profimedia

Leteći motocikl uskoro će biti komercijalno dostupan, a početna cijena modela koji će moći vertikalno uzlijetati i slijetati je 380.000 USD, što je oko 325.000 eura.

 Jetpack Aviation Speeder (8) Izvor: Jetpack Aviation / Ferrari / Profimedia

Najveća brzina koju će motocikl Speeder postizati je 240 km/h, moći će letjeti do 30 minuta do visine 4500 metara. Ipak, verzija Ultralight bit će ograničena na 5 litara goriva u rezervoaru i brzinu leta od 60 km/h. Masa vozila je 104 kilograma, a trošit će kerozin i dizel.

Temelji se na stroju koji je dizajniran za vojsku, vladu i komercijalne klijente s ciljem spašavanja života. Nova izvedba će dolaziti za osobni prijevoz, što znači da će biti dostupna i za rekreaciju.

 Jetpack Aviation Speeder (3) Izvor: Jetpack Aviation / Ferrari / Profimedia

 Speederu je za uzlijetanje i slijetanje potreban prostor kakav zauzima prosječni automobil tako da će moći uzletjeti i sletjeti praktički na bilo kojem mjestu. Američka tvrtka Jetpack Aviation pokrenula je 2016. godine proizvodnju osobnih zrakoplovnih jetpackova. Glasnogovornik tvrtke je izjavio da je stroj potpuno stabilan što se tiče njegove funkcionalnosti te da je za vožnju potrebna minimalna obuka vozača odnosno pilota.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI