PRVI LET NA SVIJETU: Automobil je dostupan javnosti | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PRVI LET NA SVIJETU: Automobil je dostupan javnosti

Autor Krunoslav Ćosić

Najprije će Jetracer isprobati piloti volonteri

 Zapata Jetracer (5).jpg Izvor: Zapata / Ferrari / Profimedia

Pionirska tvrtka predstavila je ono što naziva prvim svjetskim letećim automobilom dostupnim javnosti. Jetracer je jednosjed, zrakoplov s okomitim uzlijetanjem i slijetanjem, pokretan s 10 mikro-turbo-mlaznih motora.

Francuska tvrtka koja stoji iza njega kaže kako mu lagana i modularna šasija omogućuje višestruku namjenu, kako civilnu tako i vojnu. Također se s Jetracerom može upravljati i daljinskim upravljačem.

 Zapata Jetracer (2).jpg Izvor: Zapata / Ferrari / Profimedia

Njegove glavne karakteristike su maksimalna brzina i velika upravljivost. Stroj je razvila tvrtka Zapata koju su osnovali odvažni inženjer i bivši svjetski prvak u jet skiju Franky Zapata. JetRacer postavlja letača u sjedalo od ugljičnih vlakana s jednostavnim i visoko automatiziranim sustavom upravljanja.

Zapata kaže da JetRacer može letjeti brzinom do 250 km/h. Najviša visina koju postiže je 3000 metara te je sposoban podići do 200 kg osoba ili tereta. Tvrtka još nije otkrila detalje proizvodnje ili cijene.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI