PETAL MAPS: Zanimljiva alternativa za Google Maps | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PETAL MAPS: Zanimljiva alternativa za Google Maps

Autor Krunoslav Ćosić

Navigacijski sustav dizajniran za gotovo cijeli svijet nudi zanimljive mogućnosti

 Petal Maps (4).jpg Izvor: Huawei

Petal Maps se inicijalno koristi na pametnim telefonima Huawei te predstavlja jako dobru alternativu Googleovim Kartama (Google Maps). Koristi hardver mobilnog telefona i inteligentne algoritme za isporuku paketa inovativnih mogućnosti mapiranja, uključujući precizno unutarnje i vanjsko pozicioniranje, navođenje trakama, izvanmrežne karte, 3D arhitekturu, suradnju s više terminala između pametnih telefona i satova.

Platforma Petal Maps otvara svoje kartografske usluge i mogućnosti razvojnim programerima i partnerima širom svijeta, pružajući potpuna rješenja za kartiranje scenarija tvrtkama i pružateljima usluga u industrijama koje ovise o geografskom položaju za svoje proizvode i usluge, otvarajući potpuno novi pogled na budućnost mobilnosti.

Značajka navođenja kroz prometne trake pomaže vozačima u preciznoj procjeni promjena rute kada se suoče sa složenim cestovnim scenarijima, s pravovremenim podsjetnicima kada treba promijeniti traku kako bi izbjegli propuštanje izlaza ili skretanje.

Petal Maps također nudi funkciju izvanmrežne karte koja vozačima omogućuje pretraživanje i navigaciju bez internetske veze osiguravajući navigaciju bez brige u svakom trenutku putem unaprijed preuzetih kartografskih podataka.

Nadalje, značajka suradnje s više terminala i zaslona, kao što je navigacija kroz koordinaciju sa satom, omogućuje navođenje rutom jednostavnim podizanjem zapešća. Kod pametnog telefona Huawei P50 Pocket glavni zaslon prikazuje navigaciju dok vanjski (pokrovni) zaslon omogućuje brzi pristup obavijestima.

Prirodne boje i 3D arhitektura

Vrhunski efekti vizualne prezentacije Petal Mapsa postižu se usvajanjem koncepta prstena u boji koji omogućuje realističnu i živopisnu rekreaciju prirodnog svijeta dok također izoštrava i pojačava detalje ulice i zgrade kako bi se postiglo impresivnije korisničko iskustvo.

Petal Maps naglašava kontrast boja između različitih regija i ruta, razlikuje gradove od predgrađa dok vizualno pokazuje razliku u nadmorskoj visini između susjednih cesta. Spomenimo i da je Petal Maps osvojio njemačku nagradu Red Dot Design Award 2021.

 Petal Maps (6).jpg Izvor: Huawei

Petal Maps je primijenio obradu 3D značajki na osam ključnih znamenitosti Barcelone uključujući Fira de Barcelona Gran Via, baziliku Sagrada Familia, Casa Milà, stadion Camp Nou i Plaça de Catalunya kako bi pružio zadivljujuću razinu detalja prilikom gledanja ovih poznatih lokacija. Osim toga, autoceste i brze trake u određenim zemljama podržavaju 3D prikaz cesta.

Petal Maps se udružio s mnogim pružateljima usluga kako bi omogućio pristup brojnim uslugama u blizini uključujući pozivanje taksija, hotelske rezervacije i naručivanje hrane kao i informacije o lokalnim zabavnim mjestima.

Novim izdanjem Petal Maps pokreće putničke vodiče koji uključuju opsežne i detaljne informacije o hotelima, restoranima, muzejima i drugim zanimljivostima u Barceloni.

 Petal Maps (3).jpg Izvor: Huawei

Platforma Petal Maps trenutno dolazi s 22 mogućnosti usluga uključujući pozicioniranje u zatvorenom prostoru, nadmorsku visinu i uređivanje karte za programere i operatere u sektoru taksija, dostave hrane, logistike, e-trgovine, hotela, restorana i društvenih mreža pomažući partnerima da značajno smanje troškove razvoja i učinkovito postignu digitalnu transformaciju.

Od svog lansiranja 2020. aplikacija Petal Maps bilježi brzi rast s prisutnošću u više od 160 zemalja i regija s oko 20 milijuna mjesečno aktivnih korisnika diljem svijeta. Aplikacija je podržana s kartama Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije te mnogih drugih zemalja u našoj regiji.

 Petal Maps (2).jpg Izvor: Huawei

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI