FISKER OCEAN: Jedini automobil koji smo vidjeli u Barceloni | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

FISKER OCEAN: Jedini automobil koji smo vidjeli u Barceloni

Autor Krunoslav Ćosić

Potpuno električni automobil imao je europsku premijeru na MWC21

 Fisker Ocean (6).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

I dok smo proteklih godina na Mobile World Congressu u katalanskom gradu mogli vidjeti i desetak proizvođača automobila, ove je godine MWC ipak prošao bez njih. Nije bilo čak niti domaćeg Seata odnosno njihovog brenda Cupra.

Fisker Ocean će uskoro u prodaju u određenim europskim zemljama te u SAD-u, a isporuke počinju ubrzo nakon što u studenom 2022. počne proizvodnja. Električni automobil dužine 4775 mm trebao bi imati doseg do 630 kilometara, u kabinu se može smjestiti pet putnika, a početna cijena u Velikoj Britaniji, uključujući PDV te bez subvencija, bit će 34.990 funti. U Njemačkoj će cijena biti 41.560 eura, a odnosi se na početni model s jednim motorom i dosegom do 440 kilometara.

Fisker će u najjačoj izvedbi imati dva motora i pogon na sve kotače, ponudit će tri načina vožnje (Earth, Fun i Hyper) te niz sigurnosnih značajki koje su prve na tržištu. U kabini će imati 17,1-inčni ekran koji će se moći rotirati.

Uz revolucionarni SolarSky krov pune dužine Fisker Ocean će sakupljati sunčeve zrake kako bi se generirala besplatna energija za podršku motoru vozila na baterije. Kada je potpuno izložen suncu, SolarSky Fisker Ocean Extreme može proizvesti do 1500 čistih milja bez emisija godišnje, a u idealnim uvjetima može se povećati na više od 2000 milja. I sve to pokreće čisto sunce.

Park My Car (Parkiraj moj automobil) Fiskerov je automatski sustav pomoći pri parkiranju koji skenira parkirno područje pomoću ultrazvučnih senzora i surround kamera kako bi vam pomogao pronaći mjesto savršene veličine.

Zatim se Fisker Ocean autonomno parkira, bilo paralelno s rubnikom ili pod kutom. Ova opcijska značajka također može otkriti prepreke na putu kao što su pješaci, stupovi i drugi automobili – i automatski aktivirati kočnice.

Uz Fisker App Personalization uvijek ste povezani na svoj potpuno električni Fisker Ocean putem svog pametnog telefona. Komunicirajte izravno sa svojim vozilom putem značajki inteligentnih aplikacija kao što su daljinsko lociranje vozila, nadzor vozila i daljinska kontrola klime. Aplikaciju možete koristiti čak i kao ključ za svoje vozilo.

 Fisker Ocean (2).jpg Izvor: Fisker

Pritisnite gumb i osam staklenih ploča se istovremeno otvaraju kako biste pretvorili svestrani SUV u kabriolet za krstarenje obalom. Uz ekskluzivni California Mode možete spustiti prednje prozore, oba prozora na stražnjim sjedalima, oba stražnja Doggie prozora pored D-stupa i stražnji prozor za podizanje vrata dok istovremeno otvarate krov SolarSky. Možete čak staviti dasku za surfanje kroz otvoreni stražnji prozor.

47 prototipova Fisker Oceana je u proizvodnji, a sam Fisker je pregledao njihov razvoj tjedan dana prije Mobile World Congressa. Fisker razvija sveobuhvatnu i dobro integriranu europsku strategiju. Godine 2021. start-up sa sjedištem na Manhattan Beachu u Kaliforniji osnovao je ured u Münchenu i brzo počeo s povećavanjem osoblja koje će služiti brzorastućem tržištu električnih vozila.

 Fisker Ocean (4).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Tvrtka gradi svoj prvi europski centar za iskustvo brendova u Münchenu, s planovima za dodatne centre u drugim europskim zemljama. Osnovno jamstvo tvrtke od šest godina i 100.000 kilometara, jamstvo na pogonski sklop od 10 godina odnosno 160.000 kilometara i jamstvo na bateriju od 10 godina odnosno 160.000 kilometara (što god nastupi prije u svim slučajevima) bit će podržani od strane servisnih centara u cijeloj regiji. Jamstvo za Fisker Ocean također uključuje pokriće protiv korozije i pomoć na cesti.

 Fisker Ocean (7).jpg Izvor: Fisker

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI