AKO KORISTITE UBER APLIKACIJU: Savjeti za bolju ocjenu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

AKO KORISTITE UBER APLIKACIJU: Savjeti za bolju ocjenu

Autor Krunoslav Ćosić

Korisnici Ubera od sada mogu vidjeti ocjene koje su im dali vozači

  Izvor: Scott Garfitt / Shutterstock Editorial / Profimedia

U posljednjim godinama dijeljenje prijevoza odnosno različite taksi usluge izuzetno su popularne širom svijeta. Hrvatska je među zemljama u kojima svoje usluge nude Uber dok se mnoge druge zemlje ne mogu pohvaliti s time.

Nakon svake vožnje vozaču kroz mobilnu aplikaciju Uber možemo dodijeliti ocjenu, ali i vozali dodjeljuju ocjene putnicima. Od sada je u mobilnoj aplikaciji dostupna nova funkcionalnost, a to je da putnici mogu vidjeti kakvu su ocjenu dobili od vozača.

  Izvor: Uber

Analiza ocjena dostupna je u novom izborniku Centar za privatnost kojem korisnici mogu pristupiti kako bi lakše shvatili svoj ukupni prosjek. Osim pregleda svojih ocjena, korisnici u Centru za privatnost također mogu provjeriti podatke o prošlim vožnjama, pojedinosti o plaćanju, kontrolirati marketinške postavke i još mnogo toga.

Kako otvoriti detaljni pregled ocjena?

1. U izborniku Postavke odaberite Privatnost.
2. U izborniku Privatnost odaberite Centar za privatnost.
3. Prijeđite prstom udesno i odaberite “Želite li vidjeti sažetak svojeg korištenja Uberom?”
4. Odaberite “Pogledaj sažetak”.
5. U odjeljku Ocjene odaberite “Prikaži moje ocjene”.

  Izvor: Uber

Kako poboljšati svoju ocjenu?

I vozači i korisnici na Uberu nakon završetka vožnje imaju mogućnost ocijeniti jedni druge s jednom do pet zvjezdica. Ukupna ocjena se računa kao prosjek zadnjih 500 vožnji. Vozači Ubera podijelili su nekoliko savjeta za korisnike kako bi poboljšali svoju ocjenu.

Budite uredni. Vozači ne bi trebali čistiti za vama. Otpad i sve druge stvari uvijek ponesite sa sobom. Ne ostavljajte nered iza sebe.

 backseat;black;business;businessman;car;caucasian;city;corporate;handsome;inside;journey;life;lifestyles;males;man;men;mode;moving;one;passenger;pensive;people;person;real;serious;sitting;taxi;thinking;transport;transportation;travel;travelling;uber;vehicle;window;young Izvor: Profimedia

Zavežite sigurnosni pojas. Studije pokazuju da korisnici koji ne zavežu sigurnosni pojas na stražnjem sjedalu mogu dovesti vozača u veći rizik od ozljeda u sudaru. Zato se nemojte zaboraviti vezati kako bi povećali svoju i vozačevu sigurnost.

Budite spremni. Zapamtite da je vrijeme vozača dragocjeno i da vas ne bi trebali čekati. Budite spremni za polazak kad vozač stigne.

Nemojte udarati vratima! Ako ne razmišljate o tome, lako je slučajno snažno zalupiti vratima. Vozači često navode lupanje vratima kao razlog zbog kojeg daju manju ocjenu.

Odnosite se jedni prema drugima s poštovanjem. Kao što je navedeno u Uberovim smjernicama za zajednicu, platforma želi da se korisnici i vozači osjećaju sigurno, poštovano i pozitivno. Uvijek se ponašajte prema svom vozaču i njegovom vozilu onako kako biste željeli da se prema vama ponašaju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI