SHIFTX KONFERENCIJA Koliki je potencijal autonomnih vozila? | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SHIFTX KONFERENCIJA Koliki je potencijal autonomnih vozila?

Autor Krunoslav Ćosić

U Berlinu će se početkom rujna održati festival ideja i digitalnih globalnih platformi

 Autonomna voznja (1) Izvor: Shutterstock

Kako dekarbonizirati transport? Trebaju li nam još uvijek naši automobili? To su samo neka od pitanja na koja će odgovoriti konferencija SHIFTx, a održava se 2. i 3. rujna 2021. Program konferencije SHIFTx bavi se temama kao što su novi urbanizam, nove dimenzije mobilnosti, obnovljiva energija, mobilnost vođena podacima te dizajn i mobilnost.

SHIFT Mobility događaj je usmjeren na budućnost eko sustava mobilnosti. Tema konferencije je „Mobility meets tech“ (mobilnost se susreće s tehnologijom) su aspekti poput povezivanja, obnovljive energije, urbane infrastrukture, održivosti i najinspirativnijih inovacija u području mobilnosti.

Dvodnevna konferencija održat će se online, uz streaming sadržaja s temama održive mobilnosti. „Moram se nasmijati kada automobilske tvrtke kažu da su održive“, kaže Alain Visser, izvršni direktor Lynk & Co koji je uvjeren da će se njihov poslovni model morati promijeniti u budućnosti.

 Alain Visser Izvor: Shiftx

"Samovozeća vozila imat će veći utjecaj na buduću mobilnost od transformacije u električna vozila", kaže Johann Jungwirth iz Mobileye. "94% od 1,35 milijuna smrtnih slučajeva u prometu godišnje uzrokuju ljudi kao vozači, događaju se deseci milijuna ozljeda, ali konačno imamo rješenje na vidiku."

Još jedan pozitivan učinak samovozećih, autonomnih vozila također je ključan za Jungwirtha: "Oko 800 milijardi sati godišnje izgubi se iza upravljača, što znači da to vrijeme možemo vratiti ljudima."

 Autonomna voznja (2) Izvor: Shutterstock

Na SHIFTx konferenciji će objasniti kako postići cilj: dekarboniziranje transporta: „Budućnost mobilnosti bit će intuitivna, besprijekorna i multimodalna. Manje će vozila biti u vlasništvu krajnjeg korisnika, a umjesto toga imat ćemo lak pristup bilo kojoj vrsti vozila za pojedinačna i multimodalna putovanja unutar gradova, kao i za putovanja između gradova. I ovo besprijekorno iskustvo putovat će s nama dok se krećemo po svijetu”, smatra Boyd Cohen, osnivač i izvršni direktor Iomoba.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI