TORANJ WASL: Najviša održiva zgrada na svijetu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

TORANJ WASL: Najviša održiva zgrada na svijetu

Autor Igor Martić

Visoka 302 metra zgrada ima zavojiti dizajn sa svjetlosnim showom

 Wasl Tower, Dubai (2).jpg Izvor: Wasl Group / Ferrari / Profimedia

Imat će 64 kata, a toranj bi trebao biti dovršen u trećem kvartalu 2024. godine. Ideja tvrtke Wasl Group iz Ujedinjenih Arapskih Emirata nastala je u suradnji s arhitektonskim tvrtkama Werner Sobek i UNStudio.

Najviša održiva zgrada na svijetu trebala bi se graditi u Dubaiju. Cilj je poslati poruku o ekološkoj svijesti i rješenjima za obnovljivu energiju. Toranj Wasl visok 302 metra ima zavojiti dizajn sa svjetlosnim showom koji se stalno mijenja u noćnom vremenu.

Projekt mješovite namjene obuhvaća 167.733 četvornih metara i uključuje stanove, urede, restorane i superluksuzni hotel Mandarin Oriental s 259 soba. Kruna je bazen na krovu. Lokacija tornja je na središnjem položaju, u blizini poznatog nebodera Burj Khalifa u Dubaiju i novog centra City Walk. Kada se bude približavalo središtu Dubaija iz međunarodne zračne luke Wasl Tower će zrcaliti Burj Khalifu.

 Wasl Tower, Dubai (4).jpg Izvor: Wasl Group / Ferrari / Profimedia

 Wasl Tower, Dubai (6).jpg Izvor: Wasl Group / Ferrari / Profimedia

Imat će jednu od najviših keramičkih fasada na svijetu, uz sposobnost privikavanja na lokalne temperature kroz tehnike zasjenjivanja i hlađenja, što ističe ovu zgradu u vrućoj pustinjskoj klimi. Osnovni materijal fasade je glina, a holistička fasada s prirodnim sustavom hlađenja i bez gubitka topline ukrašena je autonomno generiranim svjetlosnim uzorcima koji odišu ritmom grada.

Sve je inspirirano održivim protokolom "Dobro za ljude, dobro za okoliš", uz pametne strategije komunikacije, sigurnosti i pristupa čime se pruža tehnološka osnova na kojoj je održivo obećanje integrirano u zgradu.

 Wasl Tower, Dubai (5).jpg Izvor: Wasl Group / Ferrari / Profimedia

 Wasl Tower, Dubai (1).jpg Izvor: Wasl Group / Ferrari / Profimedia

 Wasl Tower, Dubai (3).jpg Izvor: Wasl Group / Ferrari / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI