VALIDACIJA ZA NULTU STOPU EMISIJA: Prvi proizvođač osobnih računala i pametnih telefona | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

VALIDACIJA ZA NULTU STOPU EMISIJA: Prvi proizvođač osobnih računala i pametnih telefona

Autor Krunoslav Ćosić

Lenovo se obvezuje na postizanje nulte stope do 2050. godine

 Lenovo solarni panel.jpg Izvor: Youtube

Lenovo je u prvoj skupini tvrtki koje su dobile validaciju za nultu stopu emisije od inicijative Science Based Targets, što ju čini prvim proizvođačem osobnih računala i pametnih telefona i jednom od 139 tvrtki diljem svijeta s ciljevima koje potvrđuje standard nulte stope (Net Zero Standard).

Lenovo se obvezao na Net-Zero emisije do 2050
Izvor: Youtube

Cilj se odnosi na postizanje nulte stope emisija stakleničkih plinova (GHG) do 2050. godine, a koji je potvrdila i odobrila inicijativa Science Based Targets (SBTi), partnerstvo između UN Global Compacta, CDP-a i Svjetskog fonda za prirodu (WWF).

Lenovo ima znanstveni, kolaborativan i odgovoran pristup smanjenju emisija te je „kao globalni tehnološki lider već više od desetljeća predan smanjenju svojih emisija”, izjavio je Yuanqing Yang, predsjednik tvrtke Lenovo. „Vjerujemo da su u borbi protiv klimatskih promjena suradnja i odgovornost dva ključna elementa potrebna za zajednički uspjeh. Ostajemo posvećeni praćenju klimatologije, standardizaciji naših mjerenja i traženju stalne validacije za naše ciljeve i napredak.”

Bez usklađivanja tvrtki s inicijativom SBTi teško je potvrditi ili znati kada je dosegnut cilj nulte emisije. Razlog leži u:

1) Standardizacija: Inicijativa SBTi je prvo tijelo koje je standardiziralo značenje nulte stope u odnosu na nastojanje da se globalno zagrijavanje ograniči na 1,5 stupnjeva Celzijusa
2) Adaptacija: Standard inicijative SBTi je dinamičan i odgovara na zajedničke napore tvrtki i promjenjivu temperaturu planeta
3) Odgovornost: 2050. godina se mnogima čini daleko te mnogi lideri koji danas preuzimaju obveze možda neće biti na svojim pozicijama za 27 godina. Usklađivanje ciljeva za smanjenje klimatskih promjena s vanjskim tijelom osigurava odgovornost i kontinuitet.

Putovanje u Net-Zero: Održivi lanac opskrbe
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI