BORBA PROTIV KLIMATSKIH PROMJENA: Neto nulta stopa emisije ugljika | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

BORBA PROTIV KLIMATSKIH PROMJENA: Neto nulta stopa emisije ugljika

Autor Krunoslav Ćosić

Samsung se pridružuje inicijativi RE100 kako bi nultu „neto“ emisiju postigli do 2050. godine

 New Environmental Strategy_3.jpg Izvor: Samsung

Samsung Electronics je najavio svoju novu ekološku strategiju, sveobuhvatnu inicijativu kako bi se pridružili globalnim naporima u borbi protiv klimatskih promjena. Strategija uključuje obveze za postizanje nulte neto emisije ugljika u cijeloj tvrtki i planove za korištenje više obnovljive energije kao i za ulaganje i istraživanje novih tehnologija za razvoj energetski učinkovitih proizvoda, povećanje cirkularnosti potrošene vode i razvoj tehnologije za hvatanje ugljika.

Cilj je postizanje neto nulte stope emisije ugljika za sve operacije u Device eXperience (DX) odjelu do 2030. te u svim globalnim operacijama uključujući Device Solutions (DS) odjela do 2050. DX odjel obuhvaća tvrtke koje se bave potrošačkom elektronikom uključujući Mobile eXperience, Visual Display, Digital Appliances, Networks i Health & Medical Equipment dok Odjel DS uključuje Memory, System LSI i Foundry segmente poslovanja.

 New Environmental Strategy_5.jpg Izvor: Samsung

Pridružili su se RE100, globalnoj inicijativi posvećenoj 100 posto obnovljivoj energiji te planiraju uskladiti potrebe za električnom energijom na svim međunarodnim tržištima s obnovljivom energijom u roku od pet godina.

“Klimatska kriza jedan je od najvećih izazova našeg vremena. Posljedice nedjelovanja su nezamislive i zahtijevaju doprinos svakoga od nas, uključujući tvrtke i vlade. Samsung odgovara na prijetnje klimatskim promjenama opsežnim planom koji uključuje smanjenje emisija, nove prakse održivosti i razvoj inovativnih tehnologija i proizvoda koji su bolji za naš planet,” rekao je Jong-Hee Han, potpredsjednik i glavni izvršni direktor tvrtke Samsung Electronics.

Cijela tvrtka želi poboljšati cirkularnost resursa tijekom životnog ciklusa proizvoda, od nabave sirovina do recikliranja i odlaganja. Plan također detaljno opisuje ulaganja u nove tehnologije za smanjenje emisija procesnih plinova kao i za smanjenje potrošnje energije u potrošačkim proizvodima. Tvrtka također planira istražiti tehnologije za hvatanje i iskorištavanje ugljika te se suočiti sa štetnim česticama u zraku.

 New Environmental Strategy_1.jpg Izvor: Samsung

Samsung Electronics će uložiti više od 5 milijardi EUR u svoje ekološke inicijative do 2030. godine uključujući smanjenje procesnih plinova, očuvanje vode, povećanje prikupljanja elektroničkog otpada i smanjenje emisija štetnih tvari. Iznos ulaganja isključuje troškove vezane uz povećanje korištenja obnovljivih izvora energije.

Planiraju iskoristiti nove tehnologije niske potrošnje kako bi se smanjila potrošnju energije u svakodnevnoj potrošačkoj elektronici. To uključuje razvoj novih memorijskih čipova ultra male potrošnje koji imaju za cilj značajno smanjiti godišnju potrošnju energije memorijskih proizvoda koji se koriste u podatkovnim centrima i mobilnim uređajima do 2025. u usporedbi sa trenutnim proizvodima.

Tvrtka će također implementirati tehnologije male potrošnje u glavne modele sedam proizvoda potrošačke elektronike – pametne telefone, hladnjake, perilice rublja, klima uređaje, televizore, monitore i osobna računala – s ciljem smanjenja razine potrošnje energije za prosječnih 30 posto u 2030. u usporedbi s proizvodima s istim specifikacijama u 2019.

 New Environmental Strategy_2.jpg Izvor: Samsung

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI