LG ENERGY SOLUTION I HONDA: Zajednički ulažu u proizvodnju baterija | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

LG ENERGY SOLUTION I HONDA: Zajednički ulažu u proizvodnju baterija

Autor Krunoslav Ćosić

Dvije velike tvrtke će baterije za električna vozila proizvoditi u SAD-u

 Honda Prologue.jpg Izvor: Honda/Honda

LG Energy Solution (LGES) i Honda Motor su objavili sporazum o osnivanju zajedničkog ulaganja, tvrtke za proizvodnju litij-ionskih baterija u SAD-u za pogon Honda i Acura električnih modela za tržište Sjeverne Amerike.

Acura, elektrificirana. Koncept Acura Precision EV
Izvor: Youtube

Ovim će ugovorom LGES i Honda uložiti ukupno 4,4 milijarde USD i izgraditi novu tvornicu u SAD-u. Cilj tvornice je imati godišnji proizvodni kapacitet od približno 40 GWh.

Baterije u obliku vrećice proizvedene u novoj tvornici isporučivat će se isključivo Hondinim pogonima u Sjevernoj Americi. Lokacija za tvornicu tek treba biti finalizirana, na temelju Hondinih planova za proizvodnju električnih vozila u Sjevernoj Americi.

Dvije tvrtke namjeravaju započeti izgradnju tvornice početkom 2023. kako bi se omogućio početak masovne proizvodnje naprednih litij-ionskih baterijskih ćelija do kraja 2025.

 preview-928x522.jpg Izvor: Honda

LGES i Honda donijeli su odluku o osnivanju zajedničke tvornice baterija u SAD-u na temelju zajedničkog uvjerenja da će ih proširenje lokalne proizvodnje električnih vozila i osiguravanje pravovremene opskrbe baterijama staviti u najbolju poziciju za ciljanje na brzo rastuće sjevernoameričke EV tržište.

“Honda ide prema cilju da do 2050. ostvari ugljičnu neutralnost za sve proizvode i korporativne aktivnosti u koje je tvrtka uključena”, rekao je Toshihiro Mibe, predsjednik, izvršni direktor i direktor predstavništva Honda Motor Co., Ltd te dodao: “U skladu s našom dugogodišnjom predanošću kako bi proizveli proizvode bliske kupcu Honda je predana lokalnoj nabavi baterija za električna vozila koja su ključna komponenta električnih vozila. Ova inicijativa u SAD-u s LGES-om, vodećim svjetskim proizvođačem baterija, bit će dio takvog Hondinog pristupa.”

 Youngsoo Kwon (LGES) i Toshihiro Mibe (Honda Motor).jpg
Youngsoo Kwon (LGES) i Toshihiro Mibe (Honda Motor)
Izvor: Honda

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI