TRI NAJKORISNIJA WINDOWS TRIKA Miš vam više niti neće trebati | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

TRI NAJKORISNIJA WINDOWS TRIKA Miš vam više niti neće trebati

Autor Smartlife

Uz klasične CTRL prečace Windowsi nude i mnoge druge korisne funkcije

  Izvor: Mondo portal

Windows tipka je dio svakog Windows PC računala - to je ona tipka s logotipom operativnog sustava. Ako do sada niste koristili prečace koristeći Windows tipku sad je pravo vrijeme.

Jedan od najkorisnijih Windows prečaca svakako je kombinacija Windows + V na tipkovnici, a otvorit će vam međuspremnik s kopiranim stvarima kroz Windows OS! Ovo je Windows 10 opcija i moguće ju je podesiti tako da pamti točan broj stvari u tzv. clipboardu, a u privremenoj memoriji je moguće držati dijelove teksta ili kompletne tekstove, slike, fileove i druge tipove datoteka.

Idemo sad na tri omiljena prečaca. Uz pomoć Windows tipke i slova S otvarate dijalog za pretragu svega na računalu. Ovaj prečac će pokrenuti novi dijalog u kojem je moguće tražiti aplikacije, dokumente, internet, e-mail, glazbu, fotografije, podešavanja računala i video dokumente.

Kombinacijom tipki Windows i slova E otvarate File Explorer u kojem možete tražiti mape ili dokumente koristeći strelice i Enter tipku tako da vam miš uopće nije niti potreban.

Pritisnete li Windows tipku i slovo I otvorit ćete Settings izbornik. I ovdje kao i u Windows + E prečacu imate mogućnost prolaska kroz podešavanje računala koristeći Tab tipku za izbor podizbornika dok se uz strelice biraju opcije u svakom od podizbornika dok tipka Enter otvara ono što želite.

  Izvor: Marko Čavić

Nakon tri najčešće kombinacije istaknut ćemo kombinaciju tipki Windows i slova D, a time ćete minimalizirati sve s ekrana i automatski "skočiti" na desktop. S tim da se niti jedan program nećete isključiti nego će se samo spustiti u taskbar. Ponovnim pritiskom na Windows + D vratit ćete sve natrag.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI