POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE Zavirite u najdublji bazen na svijetu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE Zavirite u najdublji bazen na svijetu

Autor Krunoslav Ćosić

Sve djeluje poprilično nestvarno – u bazenu možete koristiti sve uobičajene sadržaje

  Izvor: GIUSEPPE CACACE / AFP / Profimedia

Možete igrati stolni nogomet, sjesti na motocikl, sjesti na toalet školjku, uživati u fotografijama poznatih osoba poput Marilyn Monroe i Al Pacino, sjesti u automobil, sjesti na bicikl, igrati šah itd.

 Deep Dive Dubai;worlds deepest;pool;Guinness World Records;UAE;sunken city;60 metres Izvor: Deep Dive Dubai/Jesper Kjoller / Ferrari / Profimedia

 Deep Dive Dubai;worlds deepest;pool;Guinness World Records;UAE;sunken city;60 metres Izvor: Deep Dive Dubai / Ferrari / Profimedia

Bolje rečeno, ovo nije bazen, ovo je pravi podzemni potopljeni grad. Dubai će tako postati mjesto s najvećim neboderom na svijetu te s najvećim svjetskim trgovačkim centrom i s najdubljim bazenom na svijetu. Dubina bazena je pomalo nevjerojatnih 60 metara, a nalazi se kao dio atrakcije Deep Dive Dubai. Do sada je rekord držao poljski bazen Deepspot s 45 metara dubine.

Bazen Deep Dive Dubai napunjen je s 14 milijuna litara slatke vode, što je zapremnina šest bazena olimpijske veličine. Najmanje je četiri puta veći od bilo kojeg drugog ronilačkog bazena na svijetu. Guinness mu je 27. lipnja dodijelio naslov "Najdublji bazen za ronjenje".

 LEISURE;RECORD;tourism and leisure;record;economic sector;accomplishment;economy;business and finance;human interest;UAE;TOURISM;GUINESS;DIVING;category_code_fin;category_code_hum Izvor: GIUSEPPE CACACE / AFP / Profimedia

Postrojenje je za sada otvoreno samo na poziv, ali javnosti će se otvoriti kasnije ove godine. Prijestolonasljednik Dubaija Šeik Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, zagriženi ronilac, bio je jedan od prvih posjetitelja i svoje je iskustvo podijelio na društvenim mrežama.

Temperatura vode održava se na 30 Celzijevih stupnjeva, što je ugodna temperatura za nošenje tankog odijela ili kupaćeg kostima. Bazen je smješten unutar građevine u obliku kamenice te ima površinu od 1500 m2. Ronioci mogu uživati u vrhunskim rasvjetnim i zvučnim sustavima koji stvaraju različitu atmosferu.

 HORIZONTAL;LEISURE;RECORD;tourism and leisure;record;economic sector;accomplishment;economy;business and finance;human interest;UAE;TOURISM;GUINESS;DIVING;category_code_fin;category_code_hum Izvor: GIUSEPPE CACACE / AFP / Profimedia

Treba istaknuti da je bazen istovremeno i filmski podvodni studio, a posjetitelje se zbog njihove sigurnosti nadzire s 56 kamera. U slučaju nužde za ronioce se može upotrijebiti hiperbarična komora u koju stane 12 ljudi.

Upozorenje: ukoliko u Dubaiju prvo planirate posjetiti bazen Deep Dive Dubai te zatim i najvišu zgradu na svijetu (Burj Khalifa, visina 828 metara), to se ipak ne preporučuje. Nakon zarona preporučuje se pričekati 18 do 24 sata prije nego se popnete na visinu veću od 300 metara. U obrnutom slučaju će sve biti u redu pa najprije posjetite neboder, a tek se onda zaputite u vodene dubine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI