OPASNOST U VIDEO IGRAMA Prevaranti su osmislili novi način varanja | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

OPASNOST U VIDEO IGRAMA Prevaranti su osmislili novi način varanja

Autor Smartlife

Igre na računalima i konzolama nude rješenja protiv varanja, ali nerijetko se dogodi da ta zaštita bude probijena

  Izvor: Activision

Zanimljivo, ali postoji krajnje bizarno rješenje za pobjeđivanje u igrama. Pitamo se gdje je tu draž, ako vi samo trčkarate okolo, a netko drugi umjesto vas igra?!

Video igre su popularne kao nikada do sada. Stoga ne čudi što se sve više ljudi međusobno natječe u igranju. U trenucima kad vještina i znanje ne odlučuju pobjednika, umjesto toga igrači sve više pribjegavaju varanju kako bi stigli do trijumfa.

Na sreću, igre na računalima i konzolama nude rješenja protiv varanja, ali nerijetko se dogodi da zaštita bude probijena poslije čega igrači mogu primijeti sve veći broj korisnika koji se služe metodama varanja.

  Izvor: Activision

To su uglavnom Wall Hack ili Aim Hack koji igračima omogućavaju da vide svoje protivnike kroz zidove kao i da imaju savršeno ciljanje. Kako prenosi EuroGamer, stigao je novi vid varanja, a Twitter profil Anti-Cheat Police Department (@AntiCheatPD) je podijelio video snimku gameplaya igre Call of Duty s konzola u kojem je prikazano kako se koristi strojno učenje za varanje.

  Izvor: Twitter

Taj sistem se oslanja na računalo i na karticu za snimanje kako bi se zabilježio gameplay na koji će poslije reagirati sustav strojnog učenja. U prijevodu, vi ga hranite s gameplay kako bi on naučio poteze.

Igrači će i dalje morati igrati video igru, ali će strojno učenje slati komande kako bi se osiguralo ubojstvo protivničkog igrača. AntiCheatPD ga je opisao kao "pojačanu asistenciju za ciljanje u kojoj igrač nema potrebe raditi nešto drugo osim ciljati u određenom području nakon čega će stroj odraditi cijeli posao".

Jedan od potencijalnih problema za programere je taj što će sistem teže prepoznati da li se koristi neki vid varanja jer će igrač i dalje upravljati igrom, u odnosu na tradicionalne vrste varanja. Ipak, u svom trenutnom stanju ovaj alat još uvijek neće značajno utjecati na natjecateljske video igre s obzirom da mnogi ne posjeduju računala s karticom za snimanje, ali nas ne bi začudilo da u budućnosti vidimo i neku dostupniju verziju.

Igra kao što je Call of Duty: Warzone ima problem s ogromnim brojem igrača koji koriste sredstva za varanje te možemo samo pretpostaviti štetu ukoliko ovaj tip varanja sa strojnim učenjem postane još popularniji u sljedećem periodu na konzolama, a pogotovo računalima koja već sada jedva mogu spriječiti nalet hackera, varalica, itd...

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI