Evo kako se najlakše prebaciti s Androida na Huaweijev HarmonyOS | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Evo kako se najlakše prebaciti s Androida na Huaweijev HarmonyOS

Autor Smartlife

Što će biti s vašim fotografijama, video snimkama, aplikacijama i igrama nakon prelaska na HarmonyOS

  Izvor: Huawei

Huawei je nedavno predstavio svoj operativni sustav HarmonyOS čija se ekspanzija očekuje u sljedećim mjesecima. Ako ste vlasnik pametnog telefona Huawei i planirate se prebaciti na HarmonyOS, vjerojatno se pitate kako će to izgledati u praksi.

Nakon samo tjedan dana više od 10 milijuna Huaweijevih uređaja dobilo je novi operativni sustav, a Huaweijev cilj je do kraja godine 300 milijuna uređaja u svijetu osposobiti za rad na HarmonyOS 2.0.

U razgovoru s tamošnjim medijima Huawei je razriješio nedoumice kada je u pitanju proces prelaska s Android operativnog sustava na HarmonyOS 2.0. Jednom kada instalirate Huaweijev operativni sustav svi podaci koje ste imali, kao što su fotografije, video snimci, aplikacije, igre i drugo će vam biti i dalje dostupni. Prilikom tranzicije nećete izgubiti nikakve podatke.

  Izvor: Huawei

HarmonyOS 2.0 je u svojoj posljednjoj fazi A/B testiranja s trenutnim korisnicima koji su se prijavili za otvorenu beta verziju, prenosi GSM Arena. A/B testiranje u suštini je uspoređivanje dvije verzije jedne iste stvari, kako bi se utvrdilo koja je od njih bolja. Pojedini uređaji su još uvijek u internoj test fazi, ali Huawei je optimističan i očekuju brz napredak.

Prilikom tranzicije s Androida na HarmonyOS nećete izgubiti slike, aplikacije pa ni podatke za prijavljivanje na te aplikacije i druge platforme. Ipak, kada Huawei AppGallery postane glavna trgovina aplikacija, postojat će mogućnost da određene aplikacije neće biti službeno podržane.

  Izvor: Huawei

Kako ta informacija dolazi iz Kine, a tamo su Googleovi servisi zabranjeni, sasvim je moguće da se gubitak podrške aplikacija odnosi na tamošnje tržište. Očekujemo da će određene aplikacije izgubiti djelomičnu funkcionalnost ili u potpunosti neće raditi na HarmonyOS i na ostalim tržištima, ali svakako treba pričekati kako bi se sami uvjerili u tako nešto.

Inače, Huawei je otkrio da će više od 4 miliona programera širom sveta razvijati aplikacije i za HarmonyOS, dok u ovom trenutku postoji više od 134.000 aplikacija koje koriste HMS Core (Huawei Mobile Services).

Honor telefoni koji su izašli pre rastanka te dve kompanije, će dobijati nova ažuriranja, kao i opciju da migriraju na HarmonyOS, ali Huawei nije otkrio kada bi to moglo da se dogodi.

Predstavljanje HarmonyOS-a
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI