USKORO GA VIŠE NEĆETE MOĆI KORISTITI Internet Explorer odlazi u povijest | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

USKORO GA VIŠE NEĆETE MOĆI KORISTITI Internet Explorer odlazi u povijest

Autor Smartlife

Do konačnog gašenja jednog od najpoznatijih internetskih pretraživača ostala je još godina dana

  Izvor: Profimedia

Svi ga se sjećamo, ali u međuvremenu došli su mnogi drugi i preuzeli njegovu poziciju koju je imao prije jako puno godina. Prije više od 25 godina Microsoft je pokrenuo Internet Explorer, a danas se ovaj pretraživač koristi samo na starim računalima, koja bi instalacija novijeg pretraživača predstavljala veliki problem.

  Izvor: Microsoft

Internet Explorer već godinama ima nasljednika, Microsoft Edge. A do sredine sljedeće godine IE će se moći koristiti. Ova vijest vas ne bi trebala iznenaditi jer je prošle godine Microsoft najavio da će Microsoft 365 usluge prestati raditi na Internet Explorer 11 od 17. kolovoza ove godine.

„Obavještavamo javnost da je budućnost Internet Explorer preglednika na Windows 10 operativnom sustavu u Microsoft Edge pretraživaču. Desktop aplikacija IE 11 će biti umirovljena i ostat će bez podrške od 15. lipnja 2022. godine za određene verzije Windows 10 OS-a", istaknuli su iz Microsofta.

 brand;browser;business;computer;digital;display;edge;explorer;global;illustrative editorial;interface;internet;laptop;laptop computer;microsoft;mobile;multinational;network;notebook;office;online;personal;platforms;screen;search;service;software;technology;the label;web browser;website Izvor: Profimedia

Internet Explorer će i dalje postojati kroz Microsoft Edge, odnosno način rada koji se zove IE mode, a uz pomoć njega će korisnici moći pristupiti internetskim stranicama i aplikacijama koje zahtijevaju upotrebu IE. Microsoft je obećao podršku za IE mode (način) na Edge pretraživaču najmanje do 2029. godine.

Internet Explorer je debitirao prije više od 25 godina (16. kolovoza 1995.) na Windows 95 operativnom sustavu, a osim na računalima ovaj browser ste mogli koristiti i na pametnim telefonima Windows, Xbox konzolama kao i na Zune HD medija playeru.

Prije više od dva desetljeća kompaniju Microsoft je tužila američka vlada zbog antikonkurentske prakse implementiranjem Internet Explorera u operativni sustav Windows. Naime, savezni sudac ih je optužio za monopol na tržištu internetskih preglednika, a zbog njega je nekada popularni Netscape Navigator internetski preglednik (1995. – 1998.) izgubio na popularnosti. Microsoft je 2001. postigao nagodbu s Ministarstvom pravde zbog tih navoda, ne priznajući da su išta skrivili, prenosi FoxBusiness.

  Izvor: Twitter

Internet Explorer sada ima manje od dva posto udjela na tržištu, a posljednjih je godina često bio meta šala kako je prespor u odnosu na druge browsere.

Budućnost Internet Explorera je u Microsoft Edgeu s Internet Explorer načinom rada
Izvor: Youtube