GEJMERI 'NA APARATIMA' Stiže li Steam na igraće konzole? | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

GEJMERI 'NA APARATIMA' Stiže li Steam na igraće konzole?

Autor Smartlife

Vlasnici igraćih konzola PlayStation i Xbox uskoro bi mogli dobiti pristup najpopularnijoj platformi za video igre

  Izvor: Valve

Navodno bi vlasnici Sonyjevih i Microsoftovih igraćih konzola trebali dobiti novu trgovinu video igara, a o svemu se oglasio i Gabe Newell, predsjednik kompanije Valve te jedan od najvećih tajkuna industrije video igara. Newell se od početka izbijanja pandemije koronavirusa nalazi na Novom Zelandu, a poznato je da ima odlične poslovne odnose s Microsoftom.

Još se ne zna kakva će se verzija platforme Steam pojaviti na konzolama, ali je očigledno da se radi na tome, što će obradovati sve ljubitelje konzola PlayStation i Xbox jer Valve posjeduje jednu od najvećih trgovina video igara na svijetu, a uz to izrađuju i svoje igre.

  Izvor: Steam

Valve se uglavnom fokusirao na računala pa bi ovakva novost predstavljala osvježenje i za tu kompaniju dok bi možda i igre kao što su CS:GO i Dota 2 konačno stigle i na konzole. Na upit hoće li Steam izbacivati igre i za konzole, Gaben je odgovorio da „će sve biti jasnije do kraja godine“, što ukazuje da se zaista nešto sprema.

Najočekivaniji scenarij je da se Half-Life: Alyx pojavi na PlayStation VR-u, što je ujedno i „najdosadnija" opcija. I mnogi PC igrači nisu isprobali ovu igru jer im je za to potrebna VR oprema.

  Izvor: Valve

Igraće bi sigurno obradovali nastavci popularnih video igara kao što su Portal 3, Left 4 Dead 3, Team Fortress 3 i naravno Half-Life 3. Interesantniji, ali manje realan scenarij bio bi da Valve, uz pomoć cloud usluga, omogući konzolama pristup velikoj kolekciji video igara koje se nalaze na Steam platformi.

Valve već posjeduje tehnologiju koja omogućuje streaming igara preko televizora, uz pomoć opcije Steam Link. Time bi se izjednačili s platformama Xbox Game Pass, Google Stadia i Amazon Luna koje na isti način omogućuju streaming igara.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI