NE PROPUSTITE Virtualni koncert za Dan Europe | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NE PROPUSTITE Virtualni koncert za Dan Europe

Autor Igor Martić

U večernjim satima na YouTubeu pogledajte koncert na kojem će nastupiti Silente, Vatra i Pavel

  Izvor: Profimedia

Iako će koncert za Dan Europe biti održan uživo u zagrebačkoj Tvornici kulture, karte su već razgrabljene (u ponudi je kroz nagradni natječaj bilo ponuđeno samo 120 ulaznica) pa vam preostaje samo gledanje ispred svog ekrana. Ali, mnogima je to ionako svakodnevna rutina tako da i na ovaj način možete uživati u svirci uživo trojca Silente, Vatra i Pavel.

  Izvor: Europska komisija Hrvatska

Koncert se 9. svibnja prenosi uživo od 20 sati na YouTube kanalu Europska komisija Hrvatska tako da možete zauzeti mjesto u prvom redu te plesati i pjevati u svojoj sobi. Ili u parku ili na terasi kafića.

A na sam Dan Europe možete u Zagrebu pogledati izložbu Faces of Europe fotografskog umjetnika Carstena Sandera. Izložba, na kojoj se mogu vidjeti portreti Europljanki i Europljana različite starosti i porijekla u svim zemljama članicama EU, može se pogledati od 12 do 20 sati u Francuskom paviljonu Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu, Savska cesta 25.

 country,crowd,nation,language,variation,liberty,politic,friend,d Izvor: Shutterstock

Dan Europe obilježava se 9. svibnja svake godine, a na taj se dan slavi mir i jedinstvo u Europi. Na taj se datum obilježava godišnjica povijesne Schumanove deklaracije iz 1950. godine - Robert Schuman, tadašnji francuski ministar vanjskih poslova, predložio je novi oblik političke suradnje u Europi kako više nikada ne došlo do rata između europskih država.