FOTO GALERIJA Kina lansirala prvi modul svoje nove svemirske stanice | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

FOTO GALERIJA Kina lansirala prvi modul svoje nove svemirske stanice

Autor Davor Dakić

Peking ima velike planove u svemiru, a pokazuju to i fotografije

  Izvor: Profimedia

Kineski ambiciozni planovi usmjereni su na trajno prisustvo u svemiru. Lansirali su model za novu svemirsku stanicu koja će u potpunosti biti operativna u sljedećoj 2022. godini. Prethodno je već odrađeno desetak misija u kojima su u svemir transportirani dijelovi, a zatim će biti spojeni.

 SPACE;scientific exploration;space programme;research;science and technology;CHINA;SCIENCE;category_code_sci Izvor: Profimedia

 SPACE;scientific exploration;space programme;research;science and technology;CHINA;SCIENCE;category_code_sci Izvor: Profimedia

Modul Tianhe odnosno “Heavenly Harmony” lansiran je iz Wenchanga u kineskoj provinciji Hainan, a raketa modul vozi na visinu u niskoj Zemljinoj orbiti, na visini između 400 i 450 kilometara. Tamo će svemirska stanica ostati 15 godina.

Naziv Tianhe (nebeska harmonija) odnosno prvo slovo veže se uz oblik buduće kineske svemirske stanice koja će biti u obliku slova T, a imat će masu od oko 66 tona. Za usporedbu, Međunarodna svemirska stanica lansirana 1998. godine mase je oko 450 tona.

Pogledajte fotografije kineske državne televizije CCTV koje prikazuju lansiranje rakete i probijanje kroz atmosferu.

Još jedna informacija vezana uz kineski svemirski program – njihov će rover krajem svibnja sletjeti na površinu Marsa.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI