DALEKO OD ISTINE Video igre igraju samo muškarci? | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

DALEKO OD ISTINE Video igre igraju samo muškarci?

Autor Krunoslav Ćosić

Jesu li video igre više od dječje igre?

  Izvor: Valve

Jedna od zabluda o video igrama je da su one namijenjene samo mladoj, pretežno muškoj publici. To je daleko od istine. Prema Entertainment Software Association (ESA), a prenosi Statista, igranje videoigara nije zabava za mlade niti u njoj dominiraju muškarci.

Događa se ustvari upravo suprotno: 41 posto svih igrača u Sjedinjenim Državama su žene, a prosječni raspon dobi za igrače videoigara je od 35 do 44 godine. 65 posto starijih od 18 godina igra igre.

 4k;5;accessory;analog;background;black;button;computer;console;console games;control;controller;design;device;digital;dualsense;dualshock;electronic;entertainment;equipment;future;game;gamepad;gamer;gaming;hardware;joy;joypad;joystick;keypad;lifestyle;modern;new;new playstation;pad;play;player;playstation 5;pro;ps5;remote;shock;sony;station;technology;toy;video;virtual;white;wireless Izvor: Roman Kosolapov / Stock Budget / Profimedia

U dobi do 18 godina udio igrača je 21 posto, u dobi od 18 do 34 godine udio je 38 posto, a zatim lagano opada. 26 posto Amerikanaca u dobi od 35 do 54 godine igra video igre. U dobi od 55 do 64 godine udio igrača opada na 9 posto, a samo 6 posto starijih iznad 65 godina zabavlja se igrajući video igre.

Prema ESA-i, u Sjedinjenim Državama ima više od 214 milijuna igrača videoigara. To objašnjava zašto su videoigre izrasle u najveći i najbrže rastući sektor zabave posljednjih godina, privlačeći desetke milijardi dolara potrošačke potrošnje svake godine.

Samo u 2020. Amerikanci su potrošili više od 50 milijardi dolara na sadržaj videoigara, hardver i dodatke na svim platformama, prema podacima NPD Grupe.

 PES 2022 - Manchester Utd vs Barcelona
PES 2022 - Manchester Utd vs Barcelona
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI