90.000 DOLARA? Bitcoin još nije dostigao svoj vrhunac | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

90.000 DOLARA? Bitcoin još nije dostigao svoj vrhunac

Autor Smartlife

Kada su kriptovalute u pitanju stara poslovica kaže “Kada sumnjaš, odzumiraj”

  Izvor: Profimedia

Iako je 10. studenog 2021. izgubio 4.000 USD svoje vrijednosti i od tada ne pokazuje jasne znakove trenda rasta, stručnjaci kažu da je bitcoin daleko od bilo kakvog trenda pada. Ovakva situacija najmanje ide na ruku onima koji čuvaju svoj bitcoin kako bi ga prodali po visokoj cijeni jer testira njihovu volju i strpljenje, bar dok se ponovo ne dogodi rast.

Stručnjaci portala DecenTrader, koji se bave analizom kretanja cijene i tržišta kriptovaluta, vjeruju da će novi rast, koji se očekuje uskoro, vinuti vrijednost bitcoin kriptovalute u rang od 85.000 do 90.000 dolara. I to za samo nekoliko tjedana. Analiza kretanja cijena pokazuje problematičnu vrijednost od 59.000 dolara koja bi mogla biti prekretnica i zaustaviti rast ukoliko vrijednost bitcoina padne dovoljno nisko.

DecenTrader analiza se temelji na ciklusima koji su se događali u prethodnim periodima nakon “bitcoin halving” događaja. Podsjetimo se, na otprilike svake četiri godine odnosno iskopanih 210.000 blokova nagrada za kopanje bitcoin kriptovalute se smanjuje za duplo kako bi se smanjila brzina kopanja novih bitcoin novčića.

 Bitcoin (2) Izvor: CHROMORANGE / Alamy / Alamy / Profimedia

Posljednji bitcoin halving dogodio se 11. svibnja 2020. godine i usporedbom podataka iz prošlosti DecenTrader stručnjaci predviđaju kako parabolični rast još uvijek nije stigao na red. Iako se podaci baš ne gađaju s onima iz skokova 2013. i 2017. godine, bitcoin se očigledno sprema za rast.

U DecenTrader analizi kaže se da će ovogodišnji rast imati kombinaciju rasta iz prethodna dva ciklusa, s nešto mirnijim potencijalom dupliciranja vrijednosti onoga iz 2013. i s manje dosljednosti nego 2017. Upravo je taj skok vrijednosti karakterističan za kasnije periode rasta iz prethodnih ciklusa.

 Tradingview-Bitcoin.jpeg Izvor: Tradingview.com

U sljedećih nekoliko dana mogle bi se donijeti odluke koje će imati utjecaj na dalji rast bitcoin kriptovalute. Jedna od njih je takozvano Taproot ažuriranje koje ima za cilj unaprijediti privatnost bitcoin blockchaina, njegovu efikasnost i mogućnost pametnih ugovora. Ovo je značajno jer je Taproot prvo veliko ažuriranje mreže u posljednje četiri godine kada je ubačen SegWit protokol i predstavljena Lightning mreža.

SegWit protokol je dizajniran kako bi pomogao pri skaliranju bitcoin mreže, popravit će pojedinačne probleme i promijeni način na koji se podaci čuvaju u bitcoin blockchainu. S druge strane, Lightning mreža je drugi sloj bitcoin blockchaina koji dopušta transakcije između dijelova koje nisu dio blockchain mreže.

Bitcoin's Lightning Network, Simply Explained!
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI