AH TA UMJETNA INTELIGENCIJA: Može svašta napraviti na Samsungu Galaxy | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

AH TA UMJETNA INTELIGENCIJA: Može svašta napraviti na Samsungu Galaxy

Autor Krunoslav Ćosić

AI ulazi u sve pore našeg života, a u pametnim telefonima ćemo itekako osjetiti korisne benefite

 38-Samsung-telefona-ce-dobiti-Android-14.jpeg Izvor: Stefan Stojanović

Korisnici novijih modela pametnih telefona Samsung Galaxy, na koje je već stiglo ažuriranje za One UI 6 i Android 14 primijetit će kako kamera nudi nove mogućnosti, upravo zahvaljujući umjetnoj inteligenciji.

Poboljšano iskustvo korištenja Galaxy kamere, uz One UI 6, donosi unaprijeđenu AI tehnologiju na Galaxy kameru koja skraćuje broj koraka potrebnih za izvođenje operacija koje korisnik najčešće upotrebljava dok istovremeno osigurava kvalitetu svakog snimanog sadržaja.

 One UI 6 - 1.jpg Izvor: Samsung

Samsung Galaxy Enhance-X

Aplikacija Samsung Galaxy Enhance-X je dostupna na Galaxy S23 seriji, S22 seriji, S21 seriji, Z Fold5, Z Flip5, Z Fold4, Z Flip4, Z Fold3, Z Flip3, A54, A53, A34, A33, M54, M53, M34, M33 modelima s One UI 6.0 ili novijim.

Omogućuje primjenu optimalne izmjene na fotografije i videozapise jednim dodirom. Sky Guide omogućava korisniku da proširi znanje o astronomiji – snimi se zvjezdano nebo, a ova funkcija će upotrijebiti AI da analizira sliku i pokaže koja sazviježđa, zvijezde, galaksije, magline i klastere se nalaze na fotografiji.

 One UI 6 - 2.jpg Izvor: Samsung

Clean Lens osigurava da snimka izgleda točno onako kako je korisnik htio tako što uklanja zamućenja od otisaka prstiju na leći kamere dok Slow-mo omogućava korisniku stvaranje usporene snimke normalnih videozapisa generiranjem dodatnih okvira.

Long Exposure podiže kratke videozapise (do 60 sekundi ili manje) na višu razinu analizom scena i primjenom efekata duge ekspozicije, kao što je pretvaranje snimke užurbanog cestovnog prometa u svjetlosne tragove.

 One UI 6 - 3.jpg Izvor: Samsung

Single Take, popularna funkcija na Galaxy kamerama, sada je dostupna i u Enhance-X. Primjenjuje AI analizu na videozapise te izdvaja najbolje fotografije i isječke kao sadržaj koji se odmah može dijeliti. U aplikaciji Enhance-X korisnik može primijeniti funkciju Single Take na slike u pokretu i videozapise kako bi najbolje iskoristio trenutak čak i nakon što je prošao.

Izrezivanje fotografija i skeniranje dokumenata uz AI

Sada, kada korisnik izreže objekt sa slike, može ga odmah spremiti kao naljepnicu koja se onda može dodati na druge fotografije i videozapise. Dodirom i držanjem tog objekta iskočit će izbornik koji nudi opciju kopiranja ili dijeljenja isječka ili spremanja kao naljepnice ili slike.

Ako korisnik želi sačuvati takozvanu sličicu može ju jednostavno povući i dodati u drugi sadržaj dok se nalazi u Editoru na pametnom telefonu ili društvenim mrežama.

 One UI 6 - 4.jpg Izvor: Samsung

Snimanje i spremanje dokumenata lakše je nego ikad s novom mogućnošću skeniranja sadržaja, čak i kada je postavka Scene Optimizer isključena. AI tehnologija će detektirati kada korisnik snima fotografiju dokumenta i automatski će iskočiti zaslon za uređivanje automatskog skeniranja, gdje ga može rotirati, poravnati i spremiti — nisu potrebni dodatni koraci.

Značajka čak može automatski prepoznati prste u okviru i ukloniti ih. Za dodatnu razinu profesionalnosti možete koristiti Enhance-X za uklanjanje spajalica tako da slika prikazuje samo skenirani dokument.

 One UI 6 - 5.jpg Izvor: Samsung

Personalizacija postavki

Moguće je brzo postavljanje visoke rezolucije - snimanjem fotografija u foto ili profesionalnom načinu rada sada postoji gumb za rezoluciju u izborniku Brze postavke na vrhu zaslona. Jednim dodirom kamera se može prebaciti na snimanje visoke rezolucije i stvaranje 200 MP fotografije.

Prilagođeni su i widgeti kamere pa kada se iznenada pojavi savršen trenutak One UI 6 vodi računa da ne propusti dragocjeno vrijeme u biranju odgovarajućih podešavanja za ono što korisnik želi fotografirati.

 One UI 6 - 7.jpg Izvor: Samsung

Sada se mogu spremiti odabrani načini snimanja kao widgeti za kameru na osnovnom zaslonu tako da jednim dodirom na gumb korisnik može napraviti nevjerojatan portret ili noćni selfie u pokretu.

Dostupan je intuitivniji izgled Photo Editora. One UI 6 donosi novi i unaprijeđeni izbornik s alatima na Galaxy kameru tako da je lako pronaći i odabrati značajke za uređivanje koje najviše koristite. Pored toga, sada možete ispraviti okomito i vodoravno poravnanje fotografije na jednom praktičnom zaslonu, zahvaljujući integraciji značajke ispravljanja i perspektive u izborniku za uređivanje.

One UI 6 donosi i nove opcije za poništavanje i vraćanje: uz nove opcije sa strelicama za poništavanje i vraćanje možete bez napora mijenjati veličinu fotografija, kut i boje, bez brige o trajnim promjenama koje vam se ne sviđaju.

 One UI 6 - 6.jpg Izvor: Samsung

 Samsung Galaxy S23 Ultra One UI 6 Android 14.jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI