GOOGLE PHOTOS: Dvije nove značajke za lakše upravljanje fotografijama | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

GOOGLE PHOTOS: Dvije nove značajke za lakše upravljanje fotografijama

Autor Igor Martić

Google fotografije sada grupiraju slične fotografije i organiziraju snimke zaslona i fotografije dokumenata u albume koje je lako pronaći

 Google-Photos-galerija-slika.jpeg Izvor: MARKO NEŠOVIĆ

Umjetna inteligencija mijenja sve oko nas pa i način na koji snimamo fotografije, a zatim ih razvrstavamo i grupiramo kako bismo kasnije mogli lakše doći do određenog detalja ulovljenog u vremenu.

Mnogima su galerije pretrpane tisućama fotografija, među kojima se teško snaći. Naročito ako imate slične fotografije jednog trenutka ili snimkama zaslona i dokumentima koje ste snimili za buduću upotrebu.

Kako bi vam pomogli da raspremite svoju galeriju i zadržite fokus na svojim uspomenama Google je na svojem blogu objavio da uvode nove značajke pokretane umjetnom inteligencijom koje će grupirati slične fotografije zajedno i inteligentno organizirati snimke zaslona i dokumente u korisne albume kako biste ih lako mogli pronaći kada vam zatrebaju.

Photo Stacks

Bilo da pokušavate snimiti prekrasan zalazak sunca ili veliku grupnu fotografiju može biti potrebno nekoliko pokušaja da biste dobili savršenu fotografiju. Ali sve te dodatne fotografije mogu povećati vašu galeriju. Zapravo, trećina galerija većine ljudi sastoji se od sličnih fotografija.

 Photo Stacks 2.jpg Izvor: Google blog

Kako bi vaša galerija bila urednija Google Photos će automatski identificirati i grupirati slične fotografije koje su snimljene blizu jedne druge u nizove fotografija i odabrati najbolji odabir koji najbolje bilježi taj trenutak.

Sve je to omogućeno pomoću umjetne inteligencije, ali uvijek imate mogućnost odabrati vlastitu fotografiju kao najbolji izbor, izmijeniti nizove ili isključiti nizove fotografija u bilo kojem trenutku kako biste mogli vidjeti sve u svojoj galeriji fotografija.

Snimke zaslona mogu biti korisne, ali one također zatrpaju vašu galeriju i smetaju vam da se osvrnete na trenutke koji su vam najvažniji. Google fotografije sada koriste umjetnu inteligenciju za bolju identifikaciju i automatsku kategorizaciju snimaka zaslona i dokumenata u vašoj galeriji u korisnije albume kao što su ID, računi i informacije o događajima. To olakšava pronalaženje onoga što vam treba kada vam zatreba bez potrebe za listanjem svih vaših fotografija.

 Google Photos 6.jpg Izvor: Google blog

Osim toga, sada možete postaviti korisne podsjetnike u svoj kalendar iz snimaka zaslona ulaznice ili slike letka koju ste snimili za nadolazeći događaj. Recimo da imate snimku zaslona ulaznice za koncert na Google fotografijama, samo kliknite "Postavi podsjetnik" da biste je dodali u svoj kalendar i dobit ćete koristan podsjetnik da ponovno pogledate snimku zaslona prije vremena kada vam bude trebala.

Također možete odabrati automatsko arhiviranje svojih snimaka zaslona i dokumenata nakon 30 dana, što će ih sakriti iz vaše glavne galerije, ali će im ostati dostupni iz njihovih namjenskih albuma.

Photo Stacks i poboljšanja za snimke zaslona i dokumente počinju se uvoditi u Google fotografije na Androidu i iOS-u.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI