USKORO STIŽE CHATBOT XAI: Elon Musk predstavio Grok | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

USKORO STIŽE CHATBOT XAI: Elon Musk predstavio Grok

Autor Krunoslav Ćosić

Grok je AI pomoćnik koji će na platformi X pomagati u njezinom radu, a korištenje će se naplaćivati

 Grok xAI.jpg Izvor: Omar Marques / Zuma Press / Profimedia

„Grok ima pristup informacijama u stvarnom vremenu putem platforme X (bivši Twitter), što je velika prednost u odnosu na ostale modele“, napisao je na X-u Elon Musk kako bi pojasnio što je Grok. Kaže i da njegov AI pomoćnik voli sarkazam.

Dakle, umjetna inteligencija će u slučaju Muskove društvene mreže X imati naziv Grok, a Oxford Languages tu riječ opisuje kao sposobnost "razumijevanja (nečega) intuitivno ili empatijom." Uz to, Musk je poznat po opsesiji znanstvenom fantastikom.

Naziv Grok se može povezati s knjigom „Stranger in a Strange Land“ Roberta Heinleina iz 1961. U knjizi „Stranac u čudnoj zemlji priča prati čovjeka po imenu Valentine Michael Smith, a odgojili su ga Marsovci. On odlazi na Zemlju kako bi razumio njezinu kulturu. U samoj se knjizi spominje pojam grok, što na marsovskom jeziku znači piti. Drugim riječima, Grok AI bi mogao „popiti“ što više informacija s interneta, platforme X te iz interakcija s programerima i ljudima koji će ga koristiti.

Treba istaknuti kako Grok još nije dostupan javnosti, a kad bude dostupan moći će ga koristiti samo pretplatnici mreže X (paket X Premium+), a to znači 16 USD mjesečno.

ChatGPT je svima na webu dostupan kroz besplatnu verziju chatbota, ali postoji i pretplatnički paket ChatGPT Plus koji košta 20 USD mjesečno.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI