6 GHz MREŽE: Rješenje za povećanje kapaciteta prijenosa podataka | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

6 GHz MREŽE: Rješenje za povećanje kapaciteta prijenosa podataka

Autor Ivan Vukić

Vodafone je u u tom frekvencijskom području postigao dvostruko veće brzine preuzimanja podataka

 Vodafone test 6 GHz.jpg Izvor: Vodafone

6-gigahercni spektar spriječit će nedostatak kapaciteta, tvrdi Vodafone nakon testiranja povezivosti u gornjem pojasu od 6 GHz, a ispitivanje su proveli u Španjolskoj. Tvrde da su postigli brzine preuzimanja dvostruko veće od onoga što su današnje mreže sposobne.

Operator je u izjavi naveo da su ispitivanje proveli inženjeri koristeći pametni telefon podešen na predviđenu količinu pojasa spektra od 6 GHz koji će biti dostupan u europskim zemljama, postižući brzine preuzimanja do 5 Gb/s i prosječno 2 Gb/s u raznim zatvorenim prostorima.

Potonje je bilo osobito važno budući da oko 75 posto mobilnog prometa dolazi iz zatvorenih prostora kao što su domovi, uredi ili kafići, piše Mobile World Live.

Vodafone je istaknuo potencijal tehnologije koja će zadovoljiti "usporedive razine pokrivenosti" s današnjim 5G mrežama, što znači da se pojas može lako postaviti na postojeće mobilne stupove "kada trenutna propusnost postane iscrpljena".

Dodjeljivanje pojasa od 6 GHz za mobilne uređaje jamčit će bržu povezanost za tvrtke i javne usluge, smatraju u Vodafoneu, i izbjeći pad kapaciteta mreže u sljedećih pet do deset godina.

 5G bazna stanica (1) Izvor: Shutterstock

"Dodatni 5G spektar potaknuo bi digitalnu transformaciju poduzeća i organizacija javnog sektora te podržao ambiciju Europske komisije da do 2030. ima brzu povezanost u dosegu svih naseljenih područja", rekao je glavni mrežni službenik Vodafone grupe Alberto Ripepi.

Zahtjevi za povezivanjem u Europi nastavljaju rasti za 30 posto svake godine, potaknuti brojem uređaja povezanih na 5G, dodao je Vodafone. Dodjela novog pojasa od 6 GHz stoga će omogućiti "industriji da unaprijedi napredak novih usluga i tehnologija te zahtjeve koje postavljaju pred mobilnu mrežu".

Sve se ovo događa uoči Svjetske radiokomunikacijske konferencije u Dubaiju sljedećeg mjeseca, gdje će nacionalni regulatori i članovi industrije odlučiti o budućem korištenju spektra. FCC je nedavno otvorio upotrebu pojasa od 6 GHz za nosive uređaje kako bi potaknuo više prihvaćanja i razvoja AR i VR aplikacija.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI