NEKOLIKO DOLARA ILI TAKO NEŠTO: Musk želi naplaćivati objave na X | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NEKOLIKO DOLARA ILI TAKO NEŠTO: Musk želi naplaćivati objave na X

Autor Krunoslav Ćosić

Botovi su veliki problem za sve društvene mreže pa tako i za X (bivši Twitter)

 Elon Musk Twitter.jpg Izvor: Shutterstock

Platforma društvenih medija ranije poznata kao Twitter mogla bi korisnicima početi naplaćivati ono što je vlasnik Elon Musk opisao kao malu mjesečnu uplatu za pristup. Milijarder smatra da bi taj potez bio učinkovit način borbe protiv botova.

Tijekom razgovora s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom koji je emitiran na Muskovoj X platformi on je rekao da bi plaćanje za korištenje sustava povećalo troškove za one koji postavljaju botove i zahtijevalo od njih da se kreću kroz teže barijere.

"Najvažniji razlog zbog kojeg prelazimo na malu mjesečnu uplatu za korištenje X sustava je to što je to jedini način koji mogu smisliti za borbu protiv golemih armija botova", rekao je Musk. Naznačio je da bi korisnici morali platiti "nekoliko dolara ili tako nešto", a posredni učinak na botove bio bi veći trošak uz dodatnu neugodnost pronalaženja novih načina plaćanja za svakoga od njih.

Elon Musk
Izvor: Pixabay

Tvrtka već ima pretplatničku razinu, a Musk je napomenuo da će u budućnosti imati opciju niže cijene.

"Ovo je duža rasprava, ali po mom mišljenju, ovo je zapravo jedina obrana od golemih vojski botova", ukazujući na poboljšanja u AI-ju koja mu omogućuju da prođe testove koji se obično koriste za filtriranje pravih internetskih korisnika.

Očekivano, komentari su izazvali buru na web stranicama s vijestima diljem svijeta kao i na mreži X gdje su mišljenja podijeljena, među ostalima, s Muskovim obožavateljima koji su hvalili prijedlog dok su neki korisnici najavljivali tu mogućnost ili ispitivali hoće li se to zaista dogoditi.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI