TELEGRAM STORIES: Kako ih objaviti i što sve trebate znati | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

TELEGRAM STORIES: Kako ih objaviti i što sve trebate znati

Autor Ivan Vukić

Svoje priče odnosno Stories objave možete objaviti i u Telegramu, aplikaciji za dopisivanje

 Telegram Stories 3.jpg Izvor: telegram

Prema zadanim postavkama sve Stories objave vaših kontakata koje možete vidjeti pojavljuju se na vrhu vašeg popisa za razgovor. Možete povući prema dolje kako biste objavu proširili i tako se kretali kroz sve priče. Kako biste otvorili nečiju priču jednostavno dodirnite njegovu sliku.

Također možete gledati Stories drugih korisnika Telegrama. Svaka osoba s aktivnom, vidljivom pričom imat će prsten oko svoje profilne slike – kao na popisu za chat, na svom profilu i na popisima članova u grupama.

Dok gledate Stories možete dodirnuti desnu i lijevu stranu zaslona za preskakanje naprijed i natrag – ili prijeći prstom desno i lijevo kako biste vidjeli priče drugog korisnika.

Skrivanje Stories objava

Ako želite sakriti Stories određene osobe s vrha zaslona, a da ih ne blokirate ili izbrišete iz svojih kontakata samo dodirnite i držite pregled njihove priče i odaberite 'Sakrij priče' – umjesto toga skrivene priče bit će navedene u vašoj arhivi.

Kako biste poništili ovu radnju otvorite svoju arhivu, držite pretpregled njihove priče i dodirnite "Otkrij priče". Imajte na umu da chat s dotičnim korisnikom neće biti premješten u arhivu i on neće znati da ste arhivirali njegove priče.

Obavijesti

Prema zadanim postavkama bit ćete obaviješteni o novim pričama od 5 kontakata koje često kontaktirate. Možete ručno uključiti ili isključiti obavijesti za bilo kojeg korisnika tako da pogledate jednu od njegovih priča, dodirnete Menu i odaberete "Obavijesti o pričama".

Vaše postavke obavijesti mogu se potpuno prilagoditi dodavanjem iznimaka za pojedinačne korisnike ili cijele grupe.

Reakcije i odgovori

Dok gledate nečiju priču možete jednostavno reagirati na nju dodirivanjem ikone srca ili privatnim odgovorom iz tekstualnog polja – imajte na umu da će vas obje ove radnje dodati na popis gledatelja čak i ako ste omogućili Stealth Mode.

Možete poslati stotine različitih reakcija držeći ikonu srca umjesto da je dodirnete.

Kako objaviti Stories

Možete dodirnuti gumb + (iOS) ili ikonu kamere (Android) na svom popisu za razgovor kako biste stvorili priču koristeći fotografiju ili video – bilo iz svoje galerije ili putem kamere u aplikaciji. Više slika iz vaše galerije može se koristiti u jednoj priči – otvorite ploču s naljepnicama u uređivaču i dodirnite ikonu fotografije u donjem kutu. Tamo također možete tražiti slike s weba.

Kada stvarate priču možete dodirnuti za snimanje fotografije ili držati pritisnuto za snimanje videa – sve s jednom rukom. Dok snimate prijeđite prstom ulijevo za zaključavanje snimanja, prijeđite prstom prema gore za povećanje ili prijeđite prstom udesno za promjenu kamere.

Način rada s dvostrukom kamerom

Telegram priče vam omogućuju da uhvatite trenutak iz svakog kuta koristeći prednju i stražnju kameru vašeg uređaja istovremeno. Snimka jedne kamere ispunjava zaslon dok je druga kamera prekrivena kao mali krug, koji se može pomicati u bilo koju poziciju.

Možete dodirnuti gumb kako biste odabrali koja će kamera kamo ići – čak i tijekom snimanja. Način rada s dvostrukom kamerom dostupan je samo na odabranim uređajima koji su dovoljno snažni da ga podržavaju.

Uređivanje objavljenih priča

Stories koriste moćni Telegramov uređivač omogućujući vam da ispravite parametre poput svjetline, kontrasta i zasićenosti ili dodate naljepnice, GIF-ove, tekst i oznake lokacije. Također možete dodati više slika iz svoje galerije ili izravno s weba.

Kako biste to učinili otvorite ploču s naljepnicama u uređivaču i dodirnite ikonu fotografije u donjem lijevom kutu – tu odaberite postojeću sliku ili upotrijebite ikonu za pretraživanje u gornjem desnom kutu kako biste pronašli nove na mreži.

Priče imaju zasebno polje samo za tekst u kojem možete dodati više konteksta bez prikrivanja vašeg sadržaja. Opisi podržavaju @spominjanja i veze tako da možete označiti prijatelje ili dijeliti web stranice. Opisi dopuštaju do 200 znakova dok je premium korisnicima dostupno 10 puta više - do 2048 znakova.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI